Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φεντ. Μογκερίνι: Η Τουρκία να απόσχει από κάθε παράνομη ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ

Φεντ. Μογκερίνι: Η Τουρκία να απόσχει από κάθε παράνομη ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έκκληση της ΕΕ προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και την πλήρη στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Όπως είπε «είμαστε σε συνεχή επαφή τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες», με τη Λευκωσία όπως και με τις ελληνικές Αρχές «που συμβουλευτήκαμε σε αυτό το θέμα», κάνοντας λόγο για ομαλές συζητήσεις και ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας.

«Θέλω να επαναβεβαιώσω ό,τι είπα στις 4 Μαΐου στη δήλωσή μου για την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

»Εξέφρασα εκ μέρους της ΕΕ τη σοβαρή ανησυχία για την πρόθεση της Τουρκίας και την έντονη καταδίκη τον περασμένο Μάρτιο για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο», τόνισε.

«Καλούμε επειγόντως την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της και να απόσχει από κάθε τέτοια παράνομη ενέργεια στην οποία η ΕΕ θα απαντήσει καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο», ξεκαθάρισε η αξιωματούχος της ΕΕ.

Υπενθύμισε ότι η ίδια θέση εκφράστηκε στο Σίμπιου μεταξύ των αρχηγών των κρατών και των κυβερνήσεων την περασμένη εβδομάδα και σημείωσε πως την ίδια επίσης ξεκάθαρη θέση εξέφρασαν σήμερα οι Υπουργοί σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr