ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τζον Μπόλτον, Τουρκία,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Παρασκευή το απόγευμα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Ο κ. Μπόλτον είναι ο πιο στενός σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Hellas Journal, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ενδελεχώς τον Αμερικανό αξιωματούχο για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά και την εισβολή του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητής», στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού.
Μπόλτον και Χριστοδουλίδης αντάλλαξαν απόψεις για τον χειρισμό των εξελίξεων.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου επανέλαβε την αμερικανική θέση, όπως διατυπώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να είναι σε επαφή.
Η ανακοίνωση της εκπροσώπου Μόργκαν Ορτάγκους, που προκλήθηκε μετά από ερώτηση της ιστοσελίδας μας HELLAS JOURNAL και του καναλιού OPEN, αναφέρει:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας να ξεκινήσουν τις υπεράκτιες γεωτρήσεις σε μια περιοχή την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία θεωρεί ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.
»Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα προκλητικό και κινδυνεύει να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και να ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση».























































