Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σερβία στο πλευρό της Κύπρου καλεί την Τουρκία να σεβαστεί την κυπριακή ΑΟΖ

Η Σερβία στο πλευρό της Κύπρου καλεί την Τουρκία να σεβαστεί την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο καλεί η Σερβία την Άγκυρα, εκφράζοντας ανησυχία για την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ και την ένταση που δημιουργείται στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάσιτς, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι, Κωνσταντίνο Ηλιάδη, με τον οποίο συζήτησε το θέμα και εξέφρασε την υποστήριξη του Βελιγραδίου στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Σε δελτίο Τύπου το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ της χώρας, στο οποίο φιλοξενούνται και φωτογραφίες από τη συνάντηση, αναφέρεται ότι η Σερβία με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και καταδικάζει κάθε ενέργεια που δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης και της Σύμβασης για το Δίκαιο της θάλασσας.

Όπως τονίζεται, η Δημοκρατία της Σερβίας υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, όπως και τα κυριαρχικά της δικαιώματα για έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όλες οι δραστηριότητες σε αυτή τη ζώνη που έχουν οικονομικό όφελος μπορούν να διεξάγονται μόνο με την έγκριση των κυπριακών Αρχών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση του Δίκαιου της θάλασσας.

»Από την Τουρκία αναμένεται να σέβεται τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, ούτως ώστε να αποφευχθεί η ένταση που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια της εν λόγω περιοχής», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η Σερβία, η οποία αντιμετωπίζει δικά της σοβαρά προβλήματα και αναγκάζεται να υπερασπίζεται τα δικά της εθνικά συμφέροντα, «με όλες τις δυνάμεις υποστηρίζει τον διάλογο ως μοναδικό μηχανισμό ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων».

«Επομένως, υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες οι οποίες θέτουν άμεσα σε κίνδυνο τον διάλογο και τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr