Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανικό ΥΠΕΞ: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δείχνουν ότι δεν θέλουν διάλογο

Ιρανικό ΥΠΕΞ: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δείχνουν ότι δεν θέλουν διάλογο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μεγάλου πετροχημικού ιρανικού ομίλου δείχνουν ότι είναι «κενός περιεχομένου» ο ισχυρισμός των ΗΠΑ ότι είναι έτοιμες να συζητήσουν με το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν χρειάστηκε παρά μία εβδομάδα για να αποδειχθούν κενοί περιεχομένου οι ισχυρισμοί του Αμερικανού προέδρου για την προθυμία του να διαπραγματευθεί με το Ιράν», δήλωσε ο Αμπάς Μουσαβί, μία ημέρα μετά από τις οικονομικές κυρώσεις που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον σε βάρος του ιρανικού πετροχημικού ομίλου Persian Gulf Petrochemical Industries Company (PGPIC).

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ο όμιλος PGPIC και οι θυγατρικές του αντιπροσωπεύουν το 40% της ικανότητας πετροχημικής παραγωγής του Ιράν και το 50% των εξαγωγών του τομέα, ενώ το πετρέλαιο και τα παράγωγά του αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων της χώρας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών οι κυρώσεις λήφθηκαν λόγω «της οικονομικής υποστήριξης στο Khatam al-Anbiya Construction Headquarters, μια κοινοπραξία μηχανικής των Φρουρών της Επανάστασης».

Η κοινοπραξία αυτή μετέχει στα περισσότερα δημόσια έργα υποδομών (κατασκευές δρόμων, γεφυρών, φραγμάτων, λιμανιών, αγωγών) και εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

«Στοχοθετώντας αυτό το δίκτυο, πρόθεσή μας είναι να στερήσουμε πόρους από βασικά στοιχεία του ιρανικού πετροχημικού τομέα που υποστηρίζουν τους Φρουρούς της Επανάστασης» υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούχιν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr