Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζαρίφ προειδοποίησε τη Δύση να μην «ξεκινήσει μια σύρραξη»

Ο Ζαρίφ προειδοποίησε τη Δύση να μην «ξεκινήσει μια σύρραξη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ,

Τη Δύση προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, να μην «ξεκινήσει μια σύρραξη», τονίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τη σύγκρουση, έπειτα και από τη σύλληψη από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης την Παρασκευή του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου Stena Impero, στα Στενά του Ορμούζ.

Το Λονδίνο χαρακτήρισε σήμερα τη σύλληψη του Stena Impero ως μια πράξη «κρατικής πειρατείας» και ξεκίνησε πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής για τον ασφαλή διάπλου των Στενών του Ορμούζ.

Μιλώντας από τη Νικαράγουα, ο Ζαρίφ τόνισε ότι το Ιράν έλαβε μέτρα ενάντια στο δεξαμενόπλοιο για να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και όχι σε αντίποινα για τη σύλληψη ενός ιρανικού τάνκερ από τη Βρετανία πριν από δύο εβδομάδα στο Γιβραλτάρ.

«Να ξεκινήσεις μια σύρραξη είναι εύκολο, να την τελειώσεις θα ήταν αδύνατο» προειδοποίησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, μετά από συνάντησή με τον Νικαραγουανό ομόλογό του.

«Είναι σημαντικό για όλους να αντιληφθούν, είναι σημαντικό για τον Μπόρις Τζόνσον να καταλάβει ότι το Ιράν δεν επιδιώκει τη σύγκρουση» επισήμανε ο Ζαρίφ, αναφερόμενος στον επικρατέστερο για νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το Ιράν επιθυμεί να έχει ομαλές σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στο περιστατικό της Παρασκευής, υποστήριξε ότι οι ιρανικές δυνάμεις έδρασαν όταν παρατήρησαν ότι το βρετανικό δεξαμενόπλοιο δεν τηρούσε τους κανόνες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και πλοήγησης στα Στενά του Ορμούζ, για το οποίο υπεύθυνο είναι το Ιράν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σύλληψη του ιρανικού πλοίου ως «πειρατεία» και «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από τις Αρχές της Βρετανίας και του Γιβραλτάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr