Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βραζιλία αρνήθηκε να εκδώσει γκιουλενιστές στην Τουρκία

Η Βραζιλία αρνήθηκε να εκδώσει γκιουλενιστές στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε χθες Τρίτη αίτημα έκδοσης ενός πολιτικού εχθρού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πατρίδα του, αποφαινόμενο ότι δεν υπάρχει ουδεμία εγγύηση ότι θα έχει δίκαιη δίκη στην Τουρκία.

Ο Αλί Σιπάχι — επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εστιατορίων στο Σαν Πάουλου — είναι μέλος του Χιζμέτ, του ισλαμιστικού τάγματος που καθοδηγεί ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Τούρκος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το κίνημα αυτό χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την κυβέρνηση του Ερντογάν, που του προσάπτει ότι βρισκόταν πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

«Δεν υπάρχει ουδεμία εξασφάλιση ότι το πρόσωπο που θα εκδοθεί θα δικαστεί με εγγυημένα αμερόληπτο τρόπο από ανεξάρτητο δικαστή», ανέφερε ο Έντισον Φακίν στην απόφασή του, η οποία υιοθετήθηκε από το πενταμελές δεύτερο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας.

Το γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας τάχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου εναντίον της έκδοσης του Σιπάχι, ο οποίος ζει στη Βραζιλία τα τελευταία 12 χρόνια, σημειώνοντας ότι δεν έχει στη διάθεσή του κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν διαπραχθεί από το Χιζμέτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα O Estado de S.Paulo, στη Βραζιλία ζουν περίπου 300 Τούρκοι υπήκοοι που συνδέονται με το Χιζμέτ· οι τουρκικές Αρχές ζητούν την έκδοση τουλάχιστον 10 εξ αυτών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters να επιβεβαιώσει εάν υπάρχουν κι άλλα αιτήματα έκδοσης που εκκρεμούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr