Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία αφεντικό ο Ερντογάν – Τουρκικό προτεκτοράτο δίχως αιδώ

Στην Αλβανία αφεντικό ο Ερντογάν – Τουρκικό προτεκτοράτο δίχως αιδώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αλβανία μεγάλη η αμηχανία στους σώφρονες, μετά την τοποθέτηση μνημείου στα Τίρανα για τα θύματα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, αντίδραση υπήρξε από τη «Φωνή της Αμερικής» (κρατικό αμερικανικό ΜΜΕ), που αναφέρεται σε «μνημείο αίνιγμα».

Συγκεκριμένα, «μνημείο αίνιγμα» αποκαλεί η «Φωνή της Αμερικής» στην αλβανική γλώσσα, την αποκάλυψη μνημείου (φωτ) για τα θύματα του τουρκικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Η Αλβανία τιμά τους οπαδούς του Ερντογάν

«Στα Τίρανα, με την ευκαιρία της τρίτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016, αποκαλύφθηκε μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της απόπειρας.

»Το γεγονός αυτό δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αν και το γεγονός έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου με την παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου των Τιράνων Αρμπιάν Μαζνίκου.

»Μάλιστα, η τουρκική πρεσβεία που συμμετείχε στην εκδήλωση ανακοίνωσε ότι με τους «αδελφούς Σκιπτάρους με επιτυχία και υπερηφάνεια εγκαινιάσαμε τον ‘Δρόμο των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου’ και το ‘Πάρκο της Δημοκρατίας της 15ης Ιουλίου’», σημειώνει η Φωνή της Αμερικής.

Ανεξάρτητη χώρα ή τουρκικό προτεκτοράτο;

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός (για μια ανεξάρτητη χώρα) όπως η Αλβανία, να αποκαλύπτει μνημεία αφιερωμένα σε γεγονότα που συμβαίνουν σε μια ξένη χώρα.

»Όπως είναι η περίπτωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, για το οποίο οι τουρκικές Αρχές κατηγόρησαν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν».

Η Φωνή της Αμερικής αναφέρει επίσης την πρόσφατη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στη θερινή κατοικία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη Μαρμαρίς και λίγες μέρες αργότερα την επίσκεψη στα Τίρανα του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, «όπου συζήτησαν για θέματα τρομοκρατίας», καταλήγει.

Αλβανία: Θύλακας αποσταθεροποίησης στα δυτικά Βαλκάνια

Το καθεστώς του Βλάχου (ελληνικής καταγωγής) Έντι Ράμα έχει καταστήσει την Αλβανία ένα θύλακα αποσταθεροποίησης της Ευρώπης.

Η χώρα κυβερνιέται από εγκληματικές «οικογένειες» και ορίζεται σύμφωνα με τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο Έντι Ράμα υποδαυλίζει έναν τριτοκοσμικό παλαιοκομματικό εθνικισμό, με έντονη φοβικότητα και θυματοποίηση, για να «ναρκώνει» τον εξαθλιωμένο αλβανικό λαό με ανέφικτους μεγαλοϊδεατισμούς.

Η στενή σχέση του Έντι Ράμα τόσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου θεωρείται υπάλληλος αλλά και με τον Τζορτζ Σόρος, του οποίου θεωρείται προστατευόμενος, αποδεικνύει πόσο ανισόρροπα επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος αυτός για την ειρήνη στην περιοχή μας.

Έχοντας καταστήσει την Αλβανία τουρκικό προτεκτοράτο ουσιαστικά υπονομεύει την ευρωπαϊκή προοπτική όχι μόνο της Αλβανίας αλλά και των υπολοίπων δυτικών Βαλκανίων.

Αυτή η «ζώνη» ελεύθερης εγκληματικότητας, η Αλβανία, εάν δεν αναγκαστεί με κάποιο τρόπο να γίνει μια στοιχειωδώς κανονική χώρα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα προκαλέσει βαλκανική σύγκρουση.

Προφανώς και ο αλβανικός λαός, απαίδευτος, δεισιδαίμων και απλοϊκός, είναι ανίκανος να πετύχει από μόνος του τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Οι δυνάμεις της λογικής και του δυτικού πολιτισμού δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια. Οφείλουμε να διορθώσουμε αυτό το έκτρωμα πρωτίστως προς όφελος του ίδιου του αλβανικού λαού.

Δείτε φωτογραφίες από την αποκάλυψη του μνημείου, που δημοσιεύτηκαν στην αλβανική Gazetamapo.al:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr