Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιμ επιθεώρησε το Σάββατο τη δοκιμαστική βολή ενός νέου όπλου «αγνώστου ταυτότητας»

Ο Κιμ επιθεώρησε το Σάββατο τη δοκιμαστική βολή ενός νέου όπλου «αγνώστου ταυτότητας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tη δοκιμαστική βολή ενός νέου όπλου επιθεώρησε το Σάββατο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η KCNA δεν παρείχε λεπτομέρειες για τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν χθες Σάββατο, τονίζοντας ότι ο Κιμ εξέφρασε «μεγάλη ικανοποίηση» με το αποτέλεσμα της δοκιμής.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες στο Κέντρο James Martin της Καλιφόρνια τόνισαν ότι στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ένας νέος τύπους βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς.

Την ίδια ώρα, ανώτερος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας απέκλεισε την πιθανότητα συνομιλιών με την Νότια Κορέα, όσο συνεχίζονται τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Η Πιόνγκγιανγκ εκτόξευσε χθες δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς, στην πέμπτη πυραυλική δοκιμή που πραγματοποιεί σε διάστημα δύο εβδομάδων, σε μια «επίδειξη ισχύος» εναντίον των στρατιωτικών γυμνασίων.

ΗΠΑ και Νότια Κορέα ξεκίνησαν μικρής κλίμακας γυμνάσια που θα διαρκέσουν δέκα μέρες, και κατά το μεγαλύτερος μέρος τους θα γίνουν με προσομοιώσεις σε υπολογιστές, όχι με την ανάπτυξη στρατιωτικών και υλικού επί του πεδίου.

Στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που διεξήχθησαν τα περασμένα χρόνια ανεστάλησαν, με σκοπό την επίσπευση και προώθηση των συνομιλιών μεταξύ της Πιόνγκγιανγκ και της Ουάσινγκτον.

Εντούτοις, η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει τα γυμνάσια μια «πρόβα πολέμου» και απαντά με πυραυλικές δοκιμές που αποτελούν μια «προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Νίκος Δένδιας: Το 2030 η ελληνική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενεάς

Νίκος Δένδιας: Στόχος είναι η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στην περιοχή, σύγχρονος στόλος και ελληνική πολεμική βιομηχανία

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr