Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνική εταιρεία πούλησε στον Ερντογάν υποστηρικτικό σκάφος στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

Ελληνική εταιρεία πούλησε στον Ερντογάν υποστηρικτικό σκάφος στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία όχι μόνο δεν πτοείται από την ευρωπαϊκή κατακραυγή, όχι μόνο δεν θορυβείται από την ανανεωμένη προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα για εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά προχωρεί και με νέες αγορές υποστηρικτικών πλοίων.

Η Τουρκία – απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις προσδοκίες που πάνε να δημιουργηθούν – προχώρησε, όπως αποκαλύπτει ο ημερήσιος Τύπος, σε νέα αγορά πλοίου υποστήριξης των παράνομων γεωτρήσεων, αυτή τη φορά του «Γιαβούζ», νοτίως της χερσονήσου της Καρπασίας.

Είναι το πέμπτο υποστηρικτικό καράβι που αγοράζει η Τουρκία, ώστε να υπερπηδήσει την άρνηση διεθνών εταιρειών να την συνδράμουν στις παράνομες γεωτρήσεις, ως αποτέλεσμα των νομικών μέτρων που λαμβάνει η Λευκωσία.

Πρόκειται για το «Orhan Bey», πρώην «Hellespont Dawn», που αγοράστηκε από την ελλαδικών συμφερόντων εταιρεία, με παρουσία στο παρελθόν και στην Κύπρο, «Hellespont».

Μάλιστα το «Orhan Bey», κατέπλευσε ήδη προς την Καρπασία και άρχισε τη διαδικασία της απαραίτητης υποστήριξης στο «Γιαβούζ», το οποίο, φαίνεται με βάση τα στοιχεία, να έχει την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον, κατεβάσει τρυπάνι στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Οι κινήσεις της Τουρκίας στην ενεργειακή σκακιέρα και η επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων σε υποδομές δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας ως προς την αποφασιστικότητα της να μην κάνει πίσω και να επιβάλει με την ισχύ της τα δικά της θέλω, σχολίαζε διπλωματική πηγή στην οποία θέσαμε υπόψη τα νέα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι πέραν των γεωτρύπανων και υποστηρικτικών πλοίων, στις Κυπριακές θάλασσες γυροφέρνουν και πολεμικά πλοία του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού που ανέλαβαν να προστατεύσουν τις πειρατικές ενέργειες.

Παράλληλα τις τελευταίες τρεις τουλάχιστον εβδομάδες, η Τουρκική αεροπορία στέλνει στις περιοχές των παράνομων γεωτρήσεων, όλο και πιο συχνά, μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

Εδώ η ιστοσελίδα της ελληνικής εταιρείας που πούλησε στους Τούρκους ερευνητικό σκάφος

Δείτε εδώ που βρίσκεται το «Ορχάν Μπέι» στον χάρτη

Πηγή ρεπορτάζ: Κυπριακό Σίγμα

Δείτε το ρεπορτάζ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr