Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίθετη η ΕΕ σε μια άνευ όρων πρόσκληση της Ρωσίας στους G7

Αντίθετη η ΕΕ σε μια άνευ όρων πρόσκληση της Ρωσίας στους G7
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ομάδα G7, Ρωσία, Σύνοδος G7,

Αντίθετη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία άνευ όρων πρόσκληση προς τη Ρωσία για να συμμετάσχει και πάλι στις συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ομάδας των Επτά (G7), όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε. αναφερόμενος στην πρόταση που διατυπώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών του κόσμου πρόκειται να συναντηθούν το Σαββατοκύριακο στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Η Ομάδα των Επτά ήταν γνωστή ως Ομάδα των Οκτώ (G8) προτού η Ρωσία αποβληθεί το 2014 αφού προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία και στη συνέχεια υποστήριξε μια εξέγερση κατά του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος έκανε δηλώσεις πριν από τη Σύνοδο της G7 με τον όρο να μην κατονομασθεί, δήλωσε πως οι λόγοι που αποβλήθηκε η Μόσχα «εξακολουθούν να ισχύουν» και πως οποιαδήποτε επιστροφή της άνευ όρων θα ήταν «αντιπαραγωγική» και «ένδειξη αδυναμίας».

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει λεπτομερείς προτάσεις από το Λονδίνο για το Brexit, την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει τις προσπάθειες να πείσει τους ηγέτες της Ε.Ε. να αλλάξουν τους όρους του «διαζυγίου».

Ο Τζόνσον συναντήθηκε την Τετάρτη με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και γευματίζει σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Την Κυριακή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία.

«Θέλουμε λεπτομέρειες», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτοντας πως αυτό που θα κάνει ο Τουσκ, όταν συναντηθεί με τον Τζόνσον, είναι «να ακούσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr