ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε οπλισμένος πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους με Αλβανούς

Εξαρθρώθηκε οπλισμένος πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους με Αλβανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα (“θυγατρικής” της Αλ Κάιντα) είναι οι περισσότεροι από τους 40 συλληφθέντες Αλβανούς τη Δευτέρα στο Κόσοβο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα του Κοσόβου, η αστυνομία τους παρακολουθούσε εδώ και μια διετία και είναι βέβαιο ότι έχουν πολεμήσει στη Συρία και στο Ιράκ υπό τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Στις έρευνες που έγιναν τη Δευτέρα στο Κόσοβο, πέρα από τους 40 συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών, ηλεκτρονικών συσκευών και διαβατηρίων.

Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εξάρθρωση ένοπλου πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στα Βαλκάνια, στη γειτονιά μας, ενός πυρήνα που ήταν οπλισμένος και κανείς δεν ξέρει τι θα έπραττε στο μέλλον.

Ωστόσο, σημασία έχει η εκτίμηση των Αρχών στο Κόσοβο, ότι η δράση αυτών των ανθρώπων υπονομεύει την εθνική ασφάλεια του Κοσόβου.

Η έρευνα είναι πολύ ευρύτερη, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου των Αρχών, θα συνεχιστεί και θα συμπεριλάβει και άλλα άτομα.

Επίσης, οι Αρχές του Κοσόβου επιβεβαίωσαν ότι 16 άτομα από το Κόσοβο έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, πολεμώντας υπό τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Σε ισχύ η νέα εκεχειρία Ισραήλ-Χεζμπολάχ με μεσολάβηση ΗΠΑ και Κατάρ – Επιμένει για «ελευθερία δράσης» ο ισραηλινός στρατός

Συρία: 3.548 συλλήψεις στρατιωτικών του καθεστώτος Άσαντ από το Υπουργείο Εσωτερικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr