Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Αμύνονται σθεναρά οι Κούρδοι σκότωσαν 75 Τούρκους στρατιώτες στη Ρας Αλ Αΐν

Συρία: Αμύνονται σθεναρά οι Κούρδοι σκότωσαν 75 Τούρκους στρατιώτες στη Ρας Αλ Αΐν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστήριξαν ότι σε επίθεσή τους εναντίον μονάδων του τουρκικού στρατού στην πόλη Ρας Αλ Αΐν της Συρίας σκοτώθηκαν 75 Τούρκοι στρατιωτικοί και καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης, μεταδίδουν σήμερα κουρδικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, άλλοι 19 Τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή των SDF.

Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διαβεβαίωσε ότι ο τουρκικός στρατός με την υποστήριξη μελών του Συριακού Εθνικού Στρατού (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, κυρίευσαν την Ρας Αλ Αΐν, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας που άρχισαν την Τετάρτη.

Υπενθυμίζουμε ότι το TRIBUNE διέψευσε αυτή την ψευδή είδηση που μετέδιδαν διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς κι έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται μέσα στην πόλη, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απλώς εισήλθαν σε αυτήν, δεν την έχουν καταλάβει ακόμη, και οι οδομαχίες συνεχίζονται.

Εξάλλου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αραβοκουρδική συμμαχία με βασική συνιστώσα την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), απηύθυναν έκκληση στην Ουάσιγκτον να «κλείσει τον εναέριο χώρο» στα τουρκικά αεροσκάφη.

Οι Κούρδοι, που έκαναν λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά», κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι τους «εγκατέλειψαν», αποσύροντας τους στρατιωτικούς τους από τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας στις οποίες εισέβαλε κατόπιν ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι μισθοφόροι τζιχαντιστές που τον υποστηρίζουν.

Το Σάββατο εννέα άμαχοι «εκτελέστηκαν» νότια της παραμεθόριας πόλης Τελ Αμπιάντ από φιλοτούρκους τζιχαντιστές που συμμετέχουν στην επίθεση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης έφθασε τους 38, κατά την ίδια πηγή, που κάνει επίσης λόγο για 81 νεκρούς Κούρδους πολιτοφύλακες.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε από την πλευρά του βράδυ Σαββάτου ότι οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 415 Κούρδους μαχητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr