ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Washington Post: Οι Τούρκοι δεν βομβάρδισαν «κατά λάθος» το αμερικανικό φυλάκιο στην Κομπάνι

Washington Post: Οι Τούρκοι δεν βομβάρδισαν «κατά λάθος» το αμερικανικό φυλάκιο στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοιχτό το σενάριο να μην ήταν τυχαίο το χτύπημα των Τούρκων σε φυλάκιο των ΗΠΑ στη Συρία αφήνει η Washington Post.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν πρώην και νυν αξιωματούχοι, η Τουρκία γνωρίζει εδώ και μήνες ότι υπάρχει στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή, ενώ κάνουν λόγο για προσπάθεια απώθησης των αμερικανικών δυνάμεων.

«Οι ΗΠΑ απαιτούν να αποφεύγει η Τουρκία ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν σε άμεση αμυντική δράση», ανέφερε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Πάντως, ένας εκ των αξιωματούχων αποκάλυψε ότι τα βλήματα των 155 χλ. εβλήθησαν από την τουρκική πλευρά των συνόρων και ουσιαστικά δημιούργησαν μια «αγκύλη» γύρω από το αμερικανικό φυλάκιο, καθώς έπεσαν μπροστά και πίσω του, κάτι που δεν θα έκανε κάποιος σε σύμμαχό του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ στην Κίνα για μια σύνοδο κορυφής με τον Σι Τζινπίνγκ – Τι θα συζητήσουν

Tουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το Ocean link που ποντίζει καλώδιο μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Οπλισμένα F‑16 πάνω στο FIR Αθηνών

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα «τελειώσουν τη δουλειά» στο Ιράν

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr