ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μενέντεζ ζήτησε τη συνομιλία Τραμπ-Ερντογάν: «Πρέπει να καταλάβουμε εάν μια άλλη προδοσία πραγματοποιήθηκε»

Ο Μενέντεζ ζήτησε τη συνομιλία Τραμπ-Ερντογάν: «Πρέπει να καταλάβουμε εάν μια άλλη προδοσία πραγματοποιήθηκε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο την Τετάρτη ζητώντας λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Τούρκου ομολόγου του, Ταγίπ Ερντογάν, που προκάλεσε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

Ο Μενεντέζ δήλωσε ότι η συζήτηση και η απόφαση του Τράμπα να αποσύρει τα στρατεύματα «ξεκίνησε έναν καταρράκτη αποσταθεροποιητικών γεγονότων με μεγάλη σημασία για την περιοχή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε στην Τουρκία «πράσινο φως» για να εισβάλει στη Συρία.

«Είναι επιτακτικό το Κογκρέσο και ο αμερικανικός λαός να καταλαβαίνουν τι είπε ο Πρόεδρος Τραμπ στο τηλεφώνημά του με τον πρόεδρο Ερντογάν», ανέφερε ο κ. Μενέντεζ στην επιστολή του.

«Πρέπει να καταλάβουμε εάν μια άλλη προδοσία πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου και πώς η Τουρκία έφτασε στο σημείο να έχει την πεποίθηση ότι τώρα έχει ελεύθερη δικαιοδοσία στην περιοχή», πρόσθεσε ο γερουσιαστής.

Ο κ. Μενέντεζ ζήτησε επίσης από τον Πομπέο να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, μεταξύ των οποίων και αν το Υπουργείο Εξωτερικών συμφώνησε με την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, αν ο Πομπέο είχε προηγουμένως γνώση της απόφασής και εάν ο Πομπέο ή κάποιος από το υπουργείο Εξωτερικών άκουσε την τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι τύραννος, απειλεί την Ελλάδα, κατέχει τη βόρεια Κύπρο – Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία της Ελλάδας είναι σημαντικές για το Ισραήλ»

Το Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο για αμυντική και γεωπολιτική σταθερότητα στην Ανατ. Μεσόγειο – Μαζί στον τομέα της ενέργειας

Οι «προτροπές» του Σι στον Τραμπ: Τερμάτισε τον πόλεμο στο Ιράν, δείξε σύνεση στην Ταϊβάν

The thug-pirate Erdoğan attempts, through mafia-style hypocrisy, to present himself as a supposedly friend and ally of Greece

Ο τραμπούκος-πειρατής Ερντογάν επιχειρεί με μαφιόζικες υποκρισίες να εμφανιστεί ως δήθεν φίλος και σύμμαχος της Ελλάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr