Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακάρ: Δεν αποσύρουμε το Πολεμικό μας Ναυτικό από την ανατ. Μεσόγειο

Ακάρ: Δεν αποσύρουμε το Πολεμικό μας Ναυτικό από την ανατ. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία δεν προτίθεται να αποσύρει ή να μειώσει τις ναυτικές της δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com, ο Ακάρ υποστήριξε μιλώντας στο φόρουμ του TRT World, ότι «οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν παράλληλα μέρος των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ», τονίζοντας ότι «ειδικά λόγω της ύπαρξης πόρων υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, το ενδιαφέρον του διεθνούς παράγοντα για την περιοχή αυξήθηκε».

Υπογράμμισε ακόμη, ότι «η Τουρκία θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα, καθώς και την υφαλοκρηπίδα της.

»Θα προστατεύσει επίσης τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ως εγγυήτρια-χώρα.

»Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν μπορεί να αποκλειστεί από την ενεργειακή εξίσωση».

Αναφερόμενος στη Συρία, ο Χουλουσί Ακάρ είπε, ότι «η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης θα τερματιστεί, όταν πληρωθούν όλοι οι όροι της συμφωνίας για την βόρεια Συρία, που συνάψαμε με τις ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου».

Ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε, ότι η επιχείρηση διακόπηκε για 120 ώρες και μόνο αν «συγκεντρωθούν όλα τα βαρέα όπλα, καταστραφούν όλες οι θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης και πληρωθούν όλοι οι όροι και εφόσον ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η αποχώρηση», τότε θα σταματήσει και η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε, ότι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας αποτελεί προτεραιότητα για την Τουρκία, στόχος της οποίας είναι η προάσπιση των συνόρων της, η εξάλειψη του διαδρόμου τρομοκρατίας, η εξουδετέρωση της PKK/YPG, των τζιχαντιστών και των υπολοίπων τρομοκρατικών οργανώσεων, καθώς και η διασφάλιση της επιστροφής όλων των εθνοτικών ομάδων στις εστίες τους.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας άφησε αιχμές πάλι για τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τις ότι στήριξαν υπερβολικά τους Κούρδους μαχητές έναντι της συμμάχου τους Τουρκίας.

«Βλέπουμε ότι η YPG έχει λάβει πάρα πολύ μεγάλη οικονομική στήριξη από ορισμένους συμμάχους της Τουρκίας.

Κάθε όπλο που έχει δοθεί στην YPG, στρέφεται κατά της Τουρκίας, δηλαδή μιας συμμάχου του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολουθούν πολύ στενά την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τη βόρεια Συρία, ενώ έκανε λόγο για εξαπάτηση του κόσμου μέσω των κοινωνικών δικτύων που πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας, επομένως και οι Κούρδοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr