Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απειλεί να συνεχίσει την εισβολή στη Συρία «με αποφασιστικότητα»

Ο Ερντογάν απειλεί να συνεχίσει την εισβολή στη Συρία «με αποφασιστικότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ δεν τηρηθούν, η Άγκυρα θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη Συρία «με αποφασιστικότητα», διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινές του τηλεοπτικές δηλώσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του ότι οι «τρομοκράτες» του YPG/PKK δεν έχουν θέση στο μέλλον της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία απαιτεί όλες οι κουρδικές δυνάμεις του YPG να αποχωρήσουν από την «ζώνη ασφαλείας» που θέλει να δημιουργήσει κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρειο Συρία «εξουδετερώθηκαν» 775 «τρομοκράτες YPG/PKK» και χάθηκαν οι ζωές 7 Τούρκων, 79 τζιχαντιστών του Συριακού Εθνικού Στρατού και 20 πολιτών.

Σχολιάζοντας την έκκληση Μακρόν για παράταση της περιόδου εκεχειρίας, ο Ερντογάν είπε ότι δεν έχει λάβει ο ίδιος κάποιο τέτοιο αίτημα από τον Γάλλο πρόεδρο.

Όπως υπογράμμισε, η Άγκυρα έχει κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ, όχι με τη Γαλλία, και ο Γάλλος ομόλογός του ενδεχομένως να μεταφέρει κάποιο μήνυμα των «τρομοκρατών» με τους οποίους συνομιλεί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι, κατά την επικείμενη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, θα συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα της Συρίας, και το πώς η Συνταγματική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στα τέλη Οκτώβρη μπορεί να κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr