Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρή βομβιστική επίθεση στην τουρκοκρατούμενη Τελ Αμπιάντ στη Β/Α Συρία

Ισχυρή βομβιστική επίθεση στην τουρκοκρατούμενη Τελ Αμπιάντ στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, εκ των οποίων τέσσερις άμαχοι, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε τουρκοκρατούμενη πόλη της Β/Α Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά την ίδια πηγή, 22 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στη βορειοανατολική πόλη Τελ Άμπιαντ, που ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις και τους μισθοφόρους τζιχαντιστές συμμάχους τους.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, που είναι η πιο πρόσφατη μίας σειρά επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στην πόλη από τότε που ανέλαβαν τον έλεγχο οι τουρκικές δυνάμεις τον προηγούμενο μήνα.

Οι μισθοφορικές συμμορίες που διοικούνται από την Άγκυρα επέρριψαν την ευθύνη στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασία του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Η σημερινή επίθεση έχει το αποτύπωμα των YPG. Το γεμάτο εκρηκτικά αυτοκίνητο στάθμευσε στον κεντρικό δρόμο και τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν με τηλεχειριστήριο», επεσήμανε οπλαρχηγός του μισθοφορικού φιλότουρκου Εθνικού Συριακού Στρατού.

Η Άγκυρα και οι μισθοφόροι της κατέλαβαν την Τελ Άμπιαντ και άλλες περιοχές κατά την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, η οποία εξαπολύθηκε στις 9 Οκτωβρίου εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών.

Τι απαντούν οι Κούρδοι:

«Αφού εξεδίωξαν την πλειονότητα των Κούρδων, λεηλάτησαν σχεδόν όλα τα μαγαζιά και τα σπίτια τους σε αυτή την κουρδική περιοχή της Τελ Αμπιάντ, οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μισθοφόροι τώρα επιχειρούν να εκτοπίσουν και τον εναπομείναντα κουρδικό πληθυσμό από τα σπίτια του με εκρήξεις στην τύχη σε κατοικημένες περιοχές», απάντησε ο εκπρόσωπος των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μουσταφά Μπαλί, με ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr