Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανικά ΜΜΕ: Σκοτώθηκε η σύντροφος του γιου του Ράμα στον σεισμό

Αλβανικά ΜΜΕ: Σκοτώθηκε η σύντροφος του γιου του Ράμα στον σεισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Έντι Ράμα, Σεισμός,

Στους 40 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών μετά τον φονικό σεισμό 6,4 βαθμών που χτύπησε την Αλβανία ενώ υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι.

Ο γιος του Έντι Ράμα, Γκρεγκ, ανακοίνωσε στο Instagram πως έχασε δικό του άνθρωπο σε κατάρρευση πολυκατοικίας στο Δυρράχιο, με μερίδα αλβανικών ΜΜΕ να αναφέρουν πως πρόκειται για τη σύντροφό του.

Η νεαρή κοπέλα, Κρίστι Ρέτσι, έχασε τη ζωή της μαζί με τον αδερφό, τη μητέρα και τον πατέρα της.

Όπως έγραψε ο Γκρεγκ Ράμα για τη σπουδάστρια ιατρικής:

«Ανάμεσα στα θύματα της καταστροφής, είναι και ένας αγαπημένος άνθρωπος, μαζί με τον αδελφό, τη μητέρα και τον πατέρα της, οι οποίοι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

»Μόνο δύο πτώματα βρέθηκαν μέχρι στιγμής στα συντρίμμια, σε μια ημέρα που σηματοδοτεί εθνικό θρήνο. Τα συλλυπητήριά μου στα θύματα της καταστροφής».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου Ansa, ο Γκρεγκόρ και η Κρίστι ήταν ζευγάρι εδώ και χρόνια.

Ο γιος του Ράμα αποφεύγει τις συνεντεύξεις στα Media αλλά και τις συχνές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μία οικογένεια αναζητά ακόμα το αγοράκι της, που αγνοείται και όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις είναι θαμμένο κάτω από τους σωρούς των ερειπίων του οικοδομικού τετραγώνου στο Θουμάνι, ενώ μία άλλη οικογένεια, θρηνεί ήδη τέσσερις νεκρούς και έχει ακόμα άλλους τέσσερις αγνοούμενους.

Σημειώνεται ότι 700 και πλέον άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Δυρραχίου και των Τιράνων. Ορισμένοι εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Χιλιάδες άνθρωποι στο Δυρράχιο και σε άλλες πόλεις έχουν μείνει άστεγοι, είτε γιατί τα σπίτια τους κατέρρευσαν, είτε γιατί είναι ακατάλληλα να στεγάσουν κόσμο.

Η κυβέρνηση κήρυξε τις δύο περιφέρειες με τις μεγαλύτερες ζημιές, του Δυρραχίου και των Τιράνων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την Τετάρτη σε ημέρα εθνικού πένθους.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανέφερε στην έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης ότι μόνο στο Δυρράχιο περίπου 2.000 άτομα πέρασαν την πρώτη μετασεισμική νύχτα σε σκηνές, στα αυτοκίνητα ή και σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ κάλεσε τους ξενοδόχους να φιλοξενήσουν τον κόσμο στα καταλύματα. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν λειτούργησαν σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος ΟΑΣΠ και καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας κάνει αυτοψία στην Αλβανία της κατάστασης μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα.

Ο καθηγητής δηλώνει πως ο σεισμός εκείνος με τον σεισμό που έγινε χθες στην Ελλάδα, ανάμεσα στην Κρήτη και στα Κύθηρα, ύψους 6,1 Ρίχτερ δεν συνδέεται με τον σεισμό στην Αλβανία.

Επίσης, δηλώνει πως, από την παρακολούθηση σεισμικής δραστηριότητας στην Αλβανία, εκδηλώθηκαν περίπου 7 μετασεισμοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr