Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλή προς Τραμπ: «Σκοπεύεις να εμφανιστείς στην Επιτροπή» για την έρευνα παραπομπής σου;

Βουλή προς Τραμπ: «Σκοπεύεις να εμφανιστείς στην Επιτροπή» για την έρευνα παραπομπής σου;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζέρι Νάντλερ έστειλε την Παρασκευή επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο, ζητώντας να μάθει «αν σκοπεύει να παρευρεθεί» στις ακροάσεις για την έρευνα παραπομπής του την επόμενη εβδομάδα.

«Προσβλέπω στην άμεση απάντησή σας», αναφέρει ο Νάντλερ στην επιστολή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Παρασκευή βρέθηκε στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach της Φλόριντα, απέφυγε να σχολιάσει το αίτημα του Νάντλερ.

«Ο πρόεδρος έχει μια επιλογή να κάνει: μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να εκπροσωπηθεί στις ακροάσεις μομφής, ή μπορεί να σταματήσει να διαμαρτύρεται για τη διαδικασία» ανέφερε ο Νάντλερ.

Ο Νάντλερ ζήτησε από τον Τραμπ να ενημερώσει την επιτροπή «αν σκοπεύετε να συμμετάσχετε το αργότερο στις 5 μ.μ. την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019».

Η πρώτη ακρόαση της επιτροπής δικαιοσύνης έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να καταθέσει στην έρευνα παραπομπής του, αν και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που κλήθηκαν από την επιτροπή, όπως ο επικεφαλής του προσωπικού Mick Mulvaney και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, αρνήθηκαν να παραστούν.

Στην επιστολή του, ο Νάντλερ αναφέρεται στον Άνταμ Σιφ, τον πρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών του Σώματος, ο οποίος δήλωσε ότι η έκθεση της επιτροπής του θα υποβληθεί στο Κογκρέσο «σύντομα μετά την εορταστική εκδήλωση των Ευχαριστιών».

«Η έκθεση αυτή θα περιγράφει μια προσπάθεια κατά την οποία ο πρόεδρος Τραμπ ξαναζήτησε ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές μας για προσωπικό και πολιτικό όφελος εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων», καθώς και «μια πρωτόγνωρη εκστρατεία παρεμπόδισης της επιτροπής να αποκτήσει αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες».

Η έρευνα παραμπομπής της Βουλής των Αντιπροσώπων αφορά τις πιέσεις που άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουκρανία, ώστε να ξεκινήσει μια δικαστική έρευνα εις βάρος του πολιτικού αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν, παρακρατώντας στρατιωτική βοήθεια ύψους 400 εκατ. δολαρίων.

Πάντως, η κοινή γνώμη εξακολουθεί να εμφανίζεται διχασμένη στο θέμα, καθώς περίπου το 50% των ερωτηθέντων σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις δηλώνουν ότι ευνοούν την εκδίωξη και την απομάκρυνση του Αμερικανού προέδρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr