Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) έδωσε 72 ώρες στους Τουρκολίβυους πολιτοφύλακες της Μισράτα να φύγουν από την Τρίπολη

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) έδωσε 72 ώρες στους Τουρκολίβυους πολιτοφύλακες της Μισράτα να φύγουν από την Τρίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) έδωσε την Παρασκευή 72 ώρες στην πολιτοφυλακή της πόλης Μισράτα να αποσύρει τους άνδρες της από την πρωτεύουσα Τρίπολη και τη Σύρτη, τονίζοντας ότι οι βομβαρδισμοί σε στρατιωτικούς στόχους στη Μισράτα θα συνεχιστούν ημέρα και νύχτα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Άχμεντ Αλ Μισμάρι, αεροσκάφη του LNA βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους στη Μισράτα όπου ήταν αποθηκευμένα τουρκικά όπλα κι άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός.

«Τα πλήγματα στη Μισράτα θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση χωρίς διακοπή και εντατικά, άνευ προηγουμένου, μέρα και νύχτα, εάν η Μισράτα δεν αποσύρει την πολιτοφυλακή της από την Τρίπολη εντός τριών ημερών με μέγιστο χρονικό διάστημα που λήγει στις 12.00 το πρωί την Κυριακή».

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αυτές οι αποσύρσεις, ο LNA πρόσθεσε ότι όσοι φύγουν από την Τρίπολη και τη Σύρτη και επιστρέψουν στη Μισράτα (νωρίτερα) δεν θα πληγούν και το χρονικό διάστημα των τριών ημερών της διορίας, ενώ ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) διατηρεί παράλληλα το δικαίωμα να στοχεύσει οποιοδήποτε νέο πολεμικό φορτίο φτάσει (από την Τουρκία) στη Μισράτα και αποθηκευτεί σε αυτήν.

Η Μισράτα είναι πόλη λιμάνι στη βορειοδυτική Λιβύη. Απέχει 187 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης και είναι πιστή στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον τουρκικής καταγωγής Φαγιέζ Αλ Σαράτζ.

Η Μισράτα, δεν είναι ευρέως γνωστό, έχει κυρίως οθωμανικής καταγωγής πληθυσμό, απομεινάρια των Οθωμανών.

Τα 3/5 του πληθυσμού της πόλης του μισού εκατομμυρίου κατοίκων, είναι οθωμανικής καταγωγής Τούρκοι, Κιρκάσιοι και Τουρκοκρητικοί, που εγκαταστάθηκαν στη Μισράτα επί τουρκοκρατίας.

Οι περισσότεροι «Τουρκολίβυοι» μιλούν αραβικά, εξαιτίας των πολιτικών εξαραβισμού που εφάρμοσε ο Καντάφι, ενώ η ελληνική γλώσσα παρέμενε ζωντανή μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1970 μεταξύ των Τουρκοκρητικών, οι οποίοι ως γνωστόν είναι «τουρκεμένοι» -δηλαδή εξισλαμισμένοι- Έλληνες.

Το ισχυρό τουρκικό στοιχείο της Μισράτα υποστηρίζει σθεναρά τον πρωθυπουργό της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, ο οποίος επίσης είναι τουρκικής καταγωγής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr