Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενεζουέλα: Ο Γκουάιντο ορκίστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης

Βενεζουέλα: Ο Γκουάιντο ορκίστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Χουάν Γκουάιντο,

Ο Χουάν Γκουάιντο, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας –και αναγνωρισμένος πρόεδρος της χώρας από περίπου 50 χώρες– κατάφερε την Τρίτη να ορκιστεί πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ισχυροποιημένος από την επανεκλογή του στη θέση αυτή την Κυριακή, αφού όμως προηγουμένως εμποδίστηκε για άλλη μια φορά από τις δυνάμεις ασφαλείας να μπει στο κτίριο.

Την ώρα που οι άνδρες της Εθνοφρουράς τον παρεμπόδιζαν, μέσα στο ημικύκλιο ένας άλλος βουλευτής της αντιπολίτευσης και πολιτικός αντίπαλός του, ο Λουίς Παρά, προήδρευε της συνεδρίασης.

Ο Παρά, ο οποίος διεκδικεί επίσης τη θέση του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, αποχώρησε όταν ο Χουάν Γκουάιντο και οι υποστηρικτές του μπήκαν μέσα, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

«Είμαστε εδώ!» φώναξε ο Γκουάιντο απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της Βενεζουέλας Gloria al bravo pueblo («Δόξα στον θαρραλέο λαό»).

Με υψωμένο το δεξί χέρι, ο Γκουάιντο στη συνέχεια ορκίστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ένα αξίωμα που κατέχει εδώ και έναν χρόνο.

Ο Παρά είχε ορκιστεί την Κυριακή, αφού αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος του κοινοβουλίου με τη στήριξη της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Τη στιγμή που ο Γκουάιντο ανέβαινε στο έδρανό του, στο κτίριο κόπηκε το ρεύμα και οι βουλευτές έβγαλαν τα κινητά τηλέφωνά τους για να φωτίσουν τον χώρο.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στη Βενεζουέλα.

Στο κτίριο του κοινοβουλίου σημειώνονται συνήθως κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της ΕΕ άνοιξαν τον δρόμο στην ακροδεξιά

Βενεζουέλα: Συνάντηση του διευθυντή της CIA Ράτκλιφ με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ροντρίγκεζ στο Καράκας

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο χάρισε στον Ντόναλντ Τραμπ το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

«Πριν να είναι πολύ αργά»: Τελεσίγραφο Τραμπ στην Κούβα καθώς στερεύουν οι ροές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

Η Γερουσία «φρενάρει» τον Τραμπ για τη Βενεζουέλα – Ψηφίστηκε μέτρο για τον περιορισμό της στρατιωτικής δράσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr