Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA): Θα καταστρέψουμε κάθε αεροπλάνο που κάνει χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης

Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA): Θα καταστρέψουμε κάθε αεροπλάνο που κάνει χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), εξηγώντας γιατί έπληξε με πυραύλους το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τρίπολης την Τετάρτη, δήλωσε ότι κάθε στρατιωτική ή πολιτική χρήση του αεροδρομίου «Μιτίγκα» της πρωτεύουσας Τρίπολης συνιστά αθέτηση της συμφωνίας παύσης πυρός.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), που διαθέτει πολεμικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε την ενεργοποίηση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, ταξίαρχος Άχμεντ αλ Μισμάρι.

Ο ταξίαρχος Μισμάρι, μιλώντας στο σαουδαραβικό δίκτυο «Al Arabiya», είπε ότι στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα συμπεριληφθεί και το αεροδρόμιο «Μιτίγκα» που χρησιμοποιείται (σ.σ. από την κυβέρνηση της Τρίπολης) για στρατιωτικούς και τρομοκρατικούς σκοπούς.

Πρόσθεσε ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) θα απαγορέψει κάθε στρατιωτική και πολιτική αεροπορία να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο «Μιτίγκα».

«Η αεροπορική βάση Μιτίγκα και το αεροδρόμιο Μιτίγκα είναι στρατιωτικές ζώνες που απαγορεύεται ρητά να χρησιμοποιούνται για από πολιτική ή στρατιωτική αεροπορία».

Προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε κίνηση πολιτικού ή στρατιωτικού αεροπλάνου θα είναι αθέτηση της παύσης πυρός και επομένως κατευθείαν θα καταστραφεί».

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) δήλωσε ότι κατέρριψε ένα τουρκικό ντρον που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μιτίγκα», προσθέτοντας ότι προσπαθούσε να πλήξει δυνάμεις του LNA κοντά στην Τρίπολη.

Το συγκεκριμένο τουρκικό ντρον ήταν «βαμμένο» με τη σημαία τη λιβυκή σημαία και φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Twitter.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες με τα συντρίμμια του τουρκικού ντρον «Μπαιρακτάρ», έφερε τη λιβυκή σημαία.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Λιβυκός Εθνικός στρατός (LNA) βομβάρδισε με πυραύλους το αεροδρόμιο «Μιτίγκα» που είναι το μόνο αεροδρόμιο της Τρίπολης που λειτουργεί.

Πτήση από την Τύνιδα με προορισμό το αεροδρόμιο «Μιτίγκα» αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και προσγειώθηκε στην πόλη Μισράτα, 200 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, που επίσης ελέγχεται από τους ισλαμιστές και ο πληθυσμός της είναι κυρίως τουρκικός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λιβύη: Το εφετείο της Τρίπολης ακύρωσε το ψευδομνημόνιο της έκπτωτης κυβέρνησης Ντμπεϊμπά με την Τουρκία

Ο Φιντάν στη Λιβύη με τον έκπτωτο απατεώνα Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

Το έκπτωτο καθεστώς της Τρίπολης προσπαθεί να επαναφέρει το παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο ΑΟΖ με την Τουρκία – Η απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Η φασίστρια Μελόνι συναντήθηκε με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι φασίστες

Ανησυχία για αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη μετά τη σύλληψη ηγέτη τζιχαντιστή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr