Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορονοαϊός: Τι γνωρίζουμε για το πρώτο κρούσμα σε 33χρονο στη Γερμανία

Κορονοαϊός: Τι γνωρίζουμε για το πρώτο κρούσμα σε 33χρονο στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χθες αργά το βράδυ επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα κοροναϊού και στη Γερμανία, συγκεκριμένα στην περιοχή Στάρνμπεργκ, 30 χιλιόμετρα από το Μόναχο.

Πρόκειται για έναν άνδρα 33 χρονών, ο οποίος μολύνθηκε με τον νέο ιό από συνάδελφό του από την Κίνα.

Ο άνδρας εργάζεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας προμήθειας εξαρτημάτων αυτοκινήτων Webastο με έδρα το Στοκντόρφ κοντά στο Μόναχο.

Καλή κλινική εικόνα

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου στο βαυαρικό υπουργείο Υγείας, ο Αντρέας Τσοπφ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Υγείας Βαυαρίας, τον ιό στη Γερμανία έφερε Κινέζα συνεργάτιδα της εταιρείας, η οποία ήρθε σε επαφή με εργαζόμενους χωρίς όμως η ίδια να παρουσιάζει συμπτώματα ερχόμενη στη Γερμανία.

Συμπτώματα όμως παρουσίασε όταν επέστρεψε στη χώρα της.

Γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για το πρώτο κορούσμα μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός Ασίας.

Οι Αρχές προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τους ανθρώπους τόσο από το εργασιακό όσο και από το οικογενειακό περιβάλλον που ήρθαν σε επαφή με τη συνεργάτιδα από την Κίνα.

Ο 33χρονος άνδρας που νοσηλεύεται σε καραντίνα στο νοσοκομείο Σβάμπινγκ του Μονάχου και η κλινική του κατάσταση είναι καλή.

«Χθες το μεσημέρι ήταν στη δουλειά του» είπε ο Τσοπφ.

Υπολογίζεται ότι πρόκειται συνολικά για ένα κύκλο 40 ανθρώπων.

«Ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί» είπε ο Μάρτιν Χοχ, επικεφαλής της Επιδημειολογικής Ομάδας Task Force ενώ ο Αντρέας Τσοπφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένας εκ των ανθρώπων αυτών να παρουσιάσει συμπτώματα.

Σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε, ότι παρά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη χώρα, η Γερμανία έχει λάβει πολύ καλά μέτρα.

«Το περιστατικό στη Βαυαρία δείχνει ότι είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι.

»Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στη Γερμανία παραμένει χαμηλός σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

»Ήταν αναμενόμενο να κάνει την εμφάνισή του και στη Γερμανία ο νέος κοροναϊός» υπογράμμισε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Μετακίνηση Γερμανών πολιτών από την περιοχή του Βουχάν

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει εντολή να μεταφερθούν πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή του Βουχάν όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος ιός.

Η μεταφορά των πολιτών πρόκειται να γίνει με στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να απογειωθεί Τετάρτη ή Πέμπτη για την Κίνα για να επαναπατρίσει 90 Γερμανούς.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και θα χρησιμοποιηθεί μόνο ένα αεροσκάφος της Luftwaffe επειδή ανάμεσα στους Γερμανούς δεν υπάρχουν υποψίες ότι κάποιος εξ αυτών είναι φορέας του νέου ιού ή νοσεί.

Υπάρχουν όμως εμπόδια που θέτει η κινεζική πλευρά.

Για παράδειγμα το Πεκίνο επιμένει να μην χρησιμοποιηθεί στρατιωτικό αεροσκάφος.

Η κινεζική κυβέρνηση φοβάται ότι μόνο η εικόνα προσγείωσης ενός στρατιωτικού τζετ από το εξωτερικό θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλέον πανικό στους Κινέζους.

Επίσης, οι κινεζικές Aρχές ζητούν από τη γερμανική πλευρά να επαναπατρίσει μόνο Γερμανούς πολίτες γεγονός που προκαλεί προβλήματα σε περίπτωση μεικτών γάμων.

Η Γαλλία ξεκινά κιόλας τη μεταφορά πολιτών της από την Κίνα.

Αύριο Τετάρτη, ξεκινά αεροσκάφος με προορισμό την πόλη Βουχάν για τον επαναπατρισμό Γάλλων.

«Το αεροσκάφος θα επιστρέψει την Πέμπτη στη Γαλλία, οι επιβάτες θα μπουν καταρχήν σε καραντίνα» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Ζαν Μπατίστ Ντζεμπαρί στο δίκτυο CNews.

«Σε άλλο χρονικό διάστημα θα απογειωθεί και δεύτερο αεροσκάφος που θα μεταφέρει Γάλλους από την Κίνα με συμπτώματα της ασθένειας για να γίνει η θεραπεία τους στη Γαλλία» συμπλήρωσε.

Ειρήνη Αναστασοπούλου / NTV, dpa – Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr