Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τανκς μπήκαν από τη Ρωσία στην Ουκρανία – Πανικός στη Μαριούπολη!

Τανκς μπήκαν από τη Ρωσία στην Ουκρανία – Πανικός στη Μαριούπολη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία και μάλιστα στις περιοχές όπου κατοικούν 200.000 Έλληνες έχει φουντώσει για τα καλά. Οι αντάρτες συγκρούονται με τα κυβερνητικά στρατεύματα, νοτίως του Ντονέτσκ, με τον ουκρανικό στρατό να χτυπά τους αυτονομιστές με βαρύ πυροβολικό.

Στις συγκρούσεις έχουν εμπλακεί και τεθωρακισμένα των αυτονομιστών, τα οποία σύμφωνα με το Κίεβο μπήκαν στην Ουκρανία από τη νότια Ρωσία, κοντά στην ελληνική Μαριούπολη, 90 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα των ανταρτών Ντονέτσκ.

Οι ουκρανικές Αρχές ανακοίνωσαν συγκεκριμένα ότι φάλαγγα “δεκάδων” τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης πέρασαν τα σύνορα από τη νότια Ρωσία κοντά στην Αζοφική Θάλασσα και ότι μάχες μαίνονται με τους συνοριακούς φρουρούς.

Οι αντάρτες του Ντονέτσκ είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι άρχισαν αντεπίθεση και δηλώνουν ότι προέλασαν στο νότιο τμήμα του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στη Μαριούπολη. Η πληροφορία είναι δύσκολο να εξακριβωθεί.

Η Μαριούπολη, πόλη λιμάνι 500.000 κατοίκων στην Αζοφική Θάλασσα, από τους οποίους οι 200.000 είναι Έλληνες, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, περί τα 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα και 110 χλμ. νοτίως του Ντονέτσκ. Είναι το κέντρο της μεταλλουργικής βιομηχανίας και η έδρα των μεγαλύτερων εργοστασίων μεταλλουργίας στην ανατολική χώρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο twitter, πολλοί κάτοικοι της Μαριούπολης την εγκαταλείπουν, φοβούμενοι για τον πόλεμο που πλησιάζει. Ουρά ενός χιλιομέτρου έχει σχηματιστεί σε σημείο ελέγχου του ουκρανικού στρατού έξω από τη Μαριούπολη, από αυτοκίνητα κατοίκων που θέλουν να φύγουν. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται από την πλευρά τους, ότι η πόλη είναι καλά οχυρωμένη και μπορούν να την κρατήσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr