Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μουσουλμάνοι της Τουρκίας απολαμβάνουν τις “50 αποχρώσεις του γκρι”

Οι μουσουλμάνοι της Τουρκίας απολαμβάνουν τις “50 αποχρώσεις του γκρι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιβλίο, Μουσουλμάνοι, Τουρκία,

Οι «50 αποχρώσεις του γκρι» είναι ένα από τα μεγαλύτερα bestsellers στην μουσουλμανική Τουρκία.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Πολίτης οι ερωτικές περιπέτειες συναρπάζουν τους Τούρκους αναγνώστες αλλά κυρίως τις Τουρκάλες.

«Βιβλία όπως αυτό έχουν αρχίσει να μεταφράζονται όλο και πιο πολύ και να πωλούνται πολύ καλά στους κύκλους των κοσμικών ελίτ και των νέων γενιών» λέει η Μπαλζτά, που έχει σπουδάσει φιλολογία.

Μαζί με τα ερωτικά βιβλία του εξωτερικού που μεταφράζονται έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και αισθηματικά-ερωτικά μυθιστορήματα που γράφονται από Τούρκους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, κυρίως νέες και μορφωμένες γυναίκες.

Βιβλία που καταγράφουν τη συναισθηματική μοναξιά που αρχίζει να μαστίζει τις νέες γενιές αλλά και τον ερωτισμό και τη σεξουαλικότητα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις σχέσεις των δυο φύλων στην Κωνσταντινούπολη.

Χαρακτηριστικό της νέας αυτής λογοτεχνικής τάσης αλλά και της απήχησής της στο αναγνωστικό κοινό είναι το νέο μυθιστόρημα της Arzum Uzun με τίτλο «Bitli Pileyboy» (Ψειριάρης πλέιμποϊ) που διαπραγματεύεται με χιούμορ αλλά και μελαγχολία τη μοναξιά και τη σεξουαλικότητα που διέπουν τη ζωή, και κυρίως τη νυχτερινή ζωή, του Πέρα.

Μαζί με τον «Ψειριάρη πλέιμποϊ», που βρίσκεται στον δρόμο για να γίνει bestseller, το αφήγημα με τίτλο «Erkek dedikodusu» (Κουτσομπολιά αντρών), που πρωτοκυκλοφόρησε το 2011, έχει γίνει ανάρπαστο, έχει φτάσει στις 24 επανεκδόσεις και έχει ξεκινήσει μια σειρά βιβλίων με τον ίδιο τίτλο. Αστείο, καυστικό και ιδιαίτερα τολμηρό για τις σχέσεις ανδρών γυναικών, με μια έντονη απόχρωση ερωτικής και σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Η αλλαγή αυτή στις αντιλήψεις περί ζωής και σεξουαλικότητας όπως καταγράφεται μέσα από τα βιβλία αυτά είναι εμφανής στη ζωή του Πέρα, της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον μεγάλο πεζόδρομο της Ιστικλάλ. Της καρδιάς της νυχτερινής ζωής της μεγαλούπολης.

«Πριν από δέκα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να έχει κανείς ερωτικές ή σεξουαλικές περιπέτειες της μιας νύχτας ή μικρής περιόδου χωρίς να υπάρχει προοπτική σοβαρής σχέσης ή γάμου. Τώρα αυτό έχει αλλάξει απίστευτα», λέει ο Ομούρ, κάμεραμαν 34 χρόνων που συχνάζει στο Πέρα.

Στο Πέρα, αλλά και σε διάφορες άλλες κεντρικές γειτονιές της Πόλης όπου ζουν και συχνάζουν νέες γενιές που δεν ταυτίζονται με τον κυρίαρχο συντηρητισμό, έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και αρκετά χρόνια και sex shops.

Με την πελατεία τους να αυξάνεται διαρκώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στον τουρκικό Τύπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr