Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χαφτάρ βομβαρδίζει το αεροδρόμιο της Τρίπολης όπου λειτουργεί τουρκική βάση

Ο Χαφτάρ βομβαρδίζει το αεροδρόμιο της Τρίπολης όπου λειτουργεί τουρκική βάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκάδες ρουκέτες έπεσαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, μετά την κατάληψη στρατηγικής σημασίας πόλεων στα δυτικά από τους τζιχαντιστές που μάχονται στο πλευρό της ισλαμικής και φιλοτουρκικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Οι τζιχαντιστές μισθοφόροι που υπερασπίζονται το καθεστώς Σαράτζ κατέλαβαν τη Δευτέρα με τουρκική υποστήριξη δύο παράκτιες πόλεις, τη Σορμάν και τη Σαμπράτα, 60 και 70 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, του στρατάρχη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Σαμπράτα και η Σορμάν ελέγχονταν κυρίως από πολιτοφυλακές των Σαλαφιστών που είχαν συμμαχήσει με τον στρατάρχη Χαφτάρ από την αρχή της επιχείρησής του κατά της Τρίπολης τον Απρίλιο του 2019.

Στη συνέχεια οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν και άλλες μικρές πόλεις πιο νότια, επιφέροντας πλήγμα στον Χάφταρ, ο οποίος πλέον έχασε τον έλεγχο των δυτικών ακτών της Λιβύης.

Έκτοτε ο ήχος των ρουκετών δεν έχει σταματήσει να ακούγεται στην Τρίπολη, με στόχο το αεροδρόμιο Μίτιγκα, στο οποίο έχει εγκατασταθεί και τουρκική βάση, στα ανατολικά προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας.

Οι τζιχαντιστές της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, κατηγόρησαν τον στρατό της Βουλής που τελεί υπό τη διοίκηση του Χάφταρ ότι επιθυμεί «να εκδικηθεί» για την απώλεια του ελέγχου των πόλεων αυτών βομβαρδίζοντας την πρωτεύουσα.

«Οι εγκληματικές και μισθοφορικές πολιτοφυλακές (του στρατάρχη Χάφταρ) έστρεψαν την οργή τους στις συνοικίες της Τρίπολης για να εκδικηθούν για την ήττα τους, εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους και ρουκέτες εναντίον της πρωτεύουσας χωρίς να κάνουν διακρίσεις», δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο Μοχάμαντ Γκνούνου εκπρόσωπος της ισλαμικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr