Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκλήματα πολέμου στις δύο πόλεις της Λιβύης που ανακατέλαβαν οι φιλότουρκοι ισλαμιστές

Εγκλήματα πολέμου στις δύο πόλεις της Λιβύης που ανακατέλαβαν οι φιλότουρκοι ισλαμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εγκλήματα πολέμου διαπράττονται από τους τζιχαντιστές της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Τρίπολης της Λιβύης, που ανακατέλαβαν τη Δευτέρα δύο στρατηγικές πόλεις, τις Σορμάν και Σαμπράτα, που τελούσαν υπό τον έλεγχο του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, μεταξύ της Τρίπολης και των συνόρων της Τυνησίας.

Οι παράκτιες πόλεις Σορμάν και Σαμπράτα, 60 και 70 χλμ. αντίστοιχα δυτικά της Τρίπολης, ελέγχονταν κυρίως από πολιτοφυλακές Σαλαφιστών που είχαν συμμαχήσει με τον στρατάρχη Χαφτάρ από την αρχή της επιχείρησής του κατά της Τρίπολης τον Απρίλιο του 2019.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό διοικητή της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ αλ-Γκαμούντι, οι Σορμάν και Σαμπράτα καταλήφθηκαν τη Δευτέρα «έπειτα από έξι ώρες μαχών και με αεροπορική κάλυψη».

Οι φιλότουρκοι υποστηρίζουν ότι πήραν λάφυρα πολλά όπλα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων που είχαν στείλει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως στρατιωτική βοήθεια στις δυνάμεις που πρόσκεινται στον LNA του Χαλίφα Χαφτάρ.

Σύμφωνα με πηγές του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), που πρόσκειται στη Βουλή της Λιβύης και διοικείται από τον Χαλίφα Χαφτάρ, οι τζιχαντιστές που κατέλαβαν τις δύο παράκτιες πόλεις προέρχονται από την πόλη Αλ Ζαουίγια.

Πηγές του LNA καταγγέλλουν ότι οι ισλαμιστές της Τρίπολης κατάφεραν να καταλάβουν τις δύο πόλεις με αεροπορική και ναυτική υποστήριξη της Τουρκίας.

Οι ένοπλοι από την Αλ Ζουίγια, που παριστάνουν τους «στρατιώτες» της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, φρόντισαν να απελευθερώσουν αμέσως διακινητές μεταναστών και μέλη τζιχαντιστικών οργανώσεων που κρατούνταν στη Σορμάν.

Καταγγέλλεται επίσης ότι τη Δευτέρα διαπράχθηκαν μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων και αντιφρονούντων στις δύο πόλεις και τα σπίτια τους παραδόθηκαν στις φλόγες.

Τις εκτελέσεις λέγεται ότι διέταξε και επέβλεψε ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός Άμπου Αουμπίντα Αλζάουι, μισθοφόρος της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας.

Οι δυνάμεις του LNA βομβάρδισαν το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης. Από αυτό απογειώνονται ντρον που έχει στείλει η Τουρκία στη Λιβύη και στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί τουρκική στρατιωτική βάση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr