Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

27χρονος τζιχαντιστής: “Η Δανία είναι στόχος μας!”

27χρονος τζιχαντιστής: “Η Δανία είναι στόχος μας!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η Δανία δεν είναι η χώρα μου. Πατρίδα των μουσουλμάνων είναι μόνο το Χαλιφάτο και στο όνομα του Αλλάχ, σύντομα θα επιτεθούμε στη Δανία. Η Δανία πρέπει να προετοιμάζεται. Τώρα ο πόλεμος είναι ανοιχτός. Το Ισλαμικό Κράτος είπε ότι πρέπει να πολεμήσουμε όλους τους απίστους. Όλοι οι άπιστοι θα εξολοθρευτούν και σύντομα έρχεται η σειρά της Δανίας”.

Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε τη Δανία “εχθρό του Ισλάμ”. Αυτά σύμφωνα με ένα Τουρκο-Δανό τζιχαντιστή, ο οποίος έδωσε μόνο τα αρχικά του, Ο.Α., και μέχρι πριν λίγο καιρό πολεμούσε για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ο 27χρονος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δανία, είπε στη δανέζικη εφημερίδα Politiken ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει τη Δανία ψηλά στη λίστα χτυπημάτων του.

Ο Δανός πολίτης τουρκικής καταγωγής έκανε αυτές τις δηλώσεις ενώ έχει επιστρέψει στη Δανία. Αν και ο ίδιος παραδέχεται ότι αυτή τη στιγμή το Ισλαμικό Κράτος έχει επικεντρώσει τις κατακτήσεις του στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, εξήγησε: “Ο πόλεμός μου είναι στη Συρία. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο προφήτης είπε ότι όλος ο πλανήτης πρέπει να ενωθεί κάτω από ένα μουσουλμανικό χαλιφάτο. Σύντομα θα έρθει και η σειρά της Δανίας”.

Οι δηλώσεις αυτές δημοσιεύτηκαν στη Δανία λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της χώρας ότι θα συμμετάσχει στη διεθνή εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δηλώνει ότι θα παραδώσει στρατιωτική βοήθεια στις κουρδικές και ιρακινές δυνάμεις που μάχονται στην περιοχή.

Ο Ο.Α. δεν είναι ο μοναδικός Δανός πολίτης που πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος. Τον Μάρτιο έγινε γνωστό από την Copenhagen Post, ότι ένας νεαρός Δανός, που έφυγε παράνομα από τη χώρα και πήγε να πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος παίρνοντας το όνομα Abu Sa’ad al Denmarki, σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας.

Το Ισλαμικό Κράτος σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στον θάνατό του, είπε ότι “στρατολογήθηκε από τη Δανία στο Ισλαμικό Κράτος, αναζητώντας να γίνει μάρτυρας στην αποστολή του Αλλάχ”. Σκοτώθηκε καθώς έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε μια φάλαγγα του ιρακινού στρατού έξω από τη Μοσούλη.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας (PET), αποκάλυψαν τον Ιανουάριο του 2014 ότι περίπου 90 Δανοί πολίτες πολεμούσαν στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr