Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πίεζαν τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να αποδεχτεί την ψευδοΑΟΖ Άγκυρας-Τρίπολης και είπε «όχι»

Πίεζαν τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να αποδεχτεί την ψευδοΑΟΖ Άγκυρας-Τρίπολης και είπε «όχι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αξιωματούχοι του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών πίεζαν τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, να αποδεχτεί το ψευδομνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που σύναψαν τα ισλαμιστικά καθεστώτα Άγκυρας και Τρίπολης, με το επιχείρημα ότι έδινε στην Αίγυπτο επιπλέον θάλασσα, ωστόσο, ο Αιγύπτιος πρόεδρος απέρριψε αυτή την πρόταση, σύμφωνα με ανάρτησή στο Twitter του Τούρκου πολιτικού αναλυτή δρ. Αλί Μακέερ, ο οποίος παραθέτει και σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Mada24.

Το ψευδομνημόνιο οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2019, δεν αναγνωρίζει ότι τα ελληνικά νησιά έχουν θαλάσσιες ζώνες, όπως σαφέστατα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Η αντίδραση της Αιγύπτου ήταν άμεση και καταδίκασε τη συμφωνία ως «έκνομη».

Ωστόσο, αξιωματούχοι του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών άσκησαν πιέσεις στην αιγυπτιακή Προεδρία να συνταχθεί με τη ψευδοσυμφωνία Τούρκων και Τουρκολίβυων ισλαμιστών, με το επιχείρημα ότι η Αίγυπτος θα κέρδιζε μια θαλάσσια περιοχή ίση περίπου με το μέγεθος της Σερβίας (κόκκινο χρώμα στον χάρτη).

Ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ορκισμένος εχθρός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της οποίας στελέχη είναι τόσο ο πρόεδρος Ερντογάν όσο και ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ της Τρίπολης, απέρριψε αυτές τις προτάσεις.

Το TRIBUNE έχει πληροφορηθεί εδώ και αρκετό καιρό ότι υπάρχει μια ομάδα αξιωματούχων στο αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και υπονομεύουν τις προσπάθειες Ελλάδας και Αιγύπτου να ορίσουν μεταξύ τους ΑΟΖ.

Προφανώς είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να πιέσουν τον πρόεδρο Σίσι να παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο και να παραδοθεί στους σχεδιασμούς Ερντογάν.

Ο Άμπντελ Φάταζ αλ Σίσι είναι καλός σύμμαχος της Ελλάδας και έχει εκτιμήσει ότι η χώρα μας έχει σταθεί διπλωματικά στο πλευρό του όπου χρειάστηκε και εκείνος όμως είναι άνδρας με τιμή και έχει δηλώσει την απόφασή του να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr