Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ: Μουσουλμάνοι βεβήλωσαν εκκλησίες στις ΗΠΑ

ΣΟΚ: Μουσουλμάνοι βεβήλωσαν εκκλησίες στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκαρισμένη είναι η αμερικανική κοινή γνώμη από το πρωτοφανές περιστατικό. Τρεις χριστιανικές εκκλησίες υπέστησαν βανδαλισμό μέσα στην ίδια νύχτα στην πόλη Κολούμπους της Ιντιάνα, μια πόλη ιστορική, 44.000 κατοίκων, που φημίζεται για την προχωρημένη αρχιτεκτονική της, τα μουσεία της και τις μεγάλες εταιρείες που την έχουν επιλέξει ως έδρα τους.

Η αστυνομία της πόλης είπε ότι δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Κάποιος ή κάποιοι με σπρέι έγραψαν στις εισόδους των εκκλησιών της πόλης αριθμούς στίχων από το Κοράνι.

korani

Τα γκράφιτι γράφτηκαν το βράδυ του Σαββάτου ξημερώματα Κυριακής, ώστε να τα δουν οι πιστοί που θα πήγαιναν το πρωί της Κυριακής στη λειτουργία.

“Ήταν μια λέξη μόνο. Έλεγε ‘άπιστοι'” είπε ο πατήρ Ντουγκ Μαρκότ (Doug Marcotte) στους δημοσιογράφους, εφημέριος του ρωμαιοκαθολικού ναού του Αγίου Βαρθολομαίου.

“Δεν είναι ένας ασαφής στίχος… Μιλά για τους απίστους που μόνο καταφύγιό τους θα είναι η φωτιά”, εξήγησε ο πατήρ Μαρκότ αναφερόμενος στο 3,151 του Κορανίου.

korani-2

Ειδικά αυτοί οι στίχοι από το Κοράνι λένε, όπως βλέπετε και στην επίσημη μετάφραση του Κορανίου στα ελληνικά, “θα σκορπίσουμε τον τρόμο στις καρδιές των απίστων, γιατί ταίριασαν τον Αλλάχ μ΄ άλλους συναιτέρους που δεν έχουν καμιά ένδειξη ότι είναι θεοί. Η κατοικία τους θα είναι η Φωτιά. Τι αξιοθρήνητη είναι αυτή η διαμονή των κακούργων”.

Ο Άγιος Βαρθολομαίος δεν ήταν ο μοναδικός χριστιανικός ναός που έγραψαν πάνω του απειλητικούς στίχους από το Κοράνι. Οι βάνδαλοι “επισκέφτηκαν” εκκλησίες κι άλλων χριστιανικών δογμάτων, όπως την Εκκλησία του Χριστού και τη Χριστιαντική Εκκλησία, τα μέλη των οποίων βρήκαν και εκείνοι γκράφιτι στις εισόδους.

Η αστυνομία του Κολούμπους ερευνά βίντεο ασφαλείας μήπως και έχουν καταγράψει τους δράστες. Μέχρι τότε, οι χριστιανοί της πόλης που χτυπήθηκαν οι εκκλησίες τους είναι αναστατωμένοι.

Η τοπική μουσουλμανική κοινότητα της πόλης καταδίκασε τους βανδαλισμούς και προσφέρθηκε να βοηθήσει για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Δείτε και σχετικά βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr