Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν έχασε χρόνο ο Ιταλός Ντι Μάιο και τηλεφωνήθηκε με τον Τσαβούσογλου

Δεν έχασε χρόνο ο Ιταλός Ντι Μάιο και τηλεφωνήθηκε με τον Τσαβούσογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό του την Παρασκευή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο συζήτησαν για τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει η «Yeni Safak».

Σημειώνεται ότι την προηγουμένη ημέρα, την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής των χωρών του Νότου στην Κορσική. Όλες οι χώρες δήλωσαν την αλληλεγγύη τους σε Ελλάδα και Κύπρο, ωστόσο, το παρασκήνιο αναφέρει πως Ισπανία και Ιταλία «κάνουν νερά».

Η Ισπανία επειδή πουλά όπλα στην Τουρκία. Αυτό είναι κάτι γνωστό.

Η Ιταλία (εκτός από οικονομικά συμφέροντα) επειδή ο «πεντάστερος» Ντι Μάιο έχει παντελή άγνοια από εξωτερική πολιτική και γεωπολιτική και αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ο Τούρκος έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος πώς θα διώξει τους Ιταλούς από τη Λιβύη (π.χ. περιστατικό στη Μισράτα).

Το τουρκικό δημοσίευμα κάνει λόγο για κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της Ελλάδας, η οποία αμφισβητεί τις έρευνες που πραγματοποιεί η Τουρκία στην περιοχή.

Για μια ακόμα φορά προβάλλεται το «επιχείρημα» ότι η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, πράγμα που δεν είναι αληθές, τη μεγαλύτερη ακτογραμμή έχει η Ελλάδα.

«Προκειμένου να μειωθεί η ένταση, η Τουρκία ζήτησε διάλογο για τη διασφάλιση δίκαιης κατανομής των πόρων», αναφέρει ακόμα η τουρκική προπαγάνδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr