Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρεπουμπλικανοί κατηγορούν το Facebook ότι «καλύπτει» τον γιο του Μπάιντεν

Ρεπουμπλικανοί κατηγορούν το Facebook ότι «καλύπτει» τον γιο του Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξηγήσεις από το Facebook για τον χειρισμό ενός δημοσιεύματος που σχετίζεται με την υπόθεση των μέιλ του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του υποψήφιου Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ζήτησε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζος Χάουλεϊ.

Ο γιος του υποψήφιου προέδρου κατηγορείται για συναλλαγές με Ουκρανό αξιωματούχο στον τομέα της ενέργειας και ενδεχόμενη διαφθορά.

Ο γερουσιαστής Τζος Χάουλεϊ ζήτησε από το Facebook να εξηγήσει την απόφασή του να επιβραδύνει την εξάπλωση του δημοσιεύματος της Νew York Post σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιτεν, λέγοντας ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα έπρεπε «να περιμένει την επίσημη έρευνα», εάν είναι ψευδής η είδηση, πριν πάρει θέση.

«Θέλω να μάθω για ποιους λόγους λογοκρίνετε ενεργά ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ για ενδεχόμενη παράνομη διαφθορά από τον υποψήφιο του δημοκρατικού κόμματος», δήλωσε ο Τζος Χάουλεϊ στο Twitter.

«Εάν έχετε αποδείξεις, αυτό είναι παραπληροφόρηση και αποκαλύψτε το αμέσως», τόνισε.

Το Facebook ανέφερε ότι η ιστορία της New York Post θα ήταν κατάλληλη για έλεγχο από τρίτους, που ελέγχουν τα γεγονότα, μία τακτική που ακολουθεί γενικά σε αναρτήσεις που ίσως να παραπέμπουν σε ψευδείς ειδήσεις.

Ο Τζος Χάουλεϊ συμμετέχει στην επιτροπή εσωτερικής ασφάλειας και κυβερνητικών υποθέσεων της Γερουσίας, η οποία δήλωσε ότι ερευνά την κρυφή μνήμη αρχείων που ελήφθησαν από έναν φορητό υπολογιστή που πιστεύεται ότι ανήκει στον γιο του Μπάιντεν.

Το Facebook δεν απάντησε αμέσως στη δήλωση του Τζος Χάουλεϊ.

Νωρίτερα, το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Τραμπ κατηγόρησε το Facebook ότι προσπαθεί να αναδείξει τις εκλογές του 2020 υπέρ του Μπάιντεν.

«Το Facebook παρεμβαίνει ενεργά στις εκλογές», έγραψε το προεκλογικό επιτελείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr