Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αθώος για φόνο εκ προμελέτης ο Πιστόριους

Αθώος για φόνο εκ προμελέτης ο Πιστόριους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αθώος για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης έκρινε τον Όσκαρ Πιστόριους η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. Παράλληλα, η δικαστής απέρριψε και την κατηγορία για φόνο β’ βαθμού.

«Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία»

Η δικαστής απέκλεισε την ενοχή του Οσκαρ Πιστόριους για δολοφονία, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πίστεψε εσφαλμένα ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο τη στιγμή που πυροβόλησε, σκοτώνοντας την 29χρονη σύντροφό του στην τουαλέτα του σπιτιού του, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι βρίσκεται πίσω από την πόρτα.

«Ο εισαγγελέας δεν απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης» δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Πλέον η Τοκοζίλε Μασίπα μπορεί να δικάσει τον διάσημο παραολυμπιονίκη μόνο για φόνο εξ’ αμελείας, ή ακόμα περισσότερο να τον αθωώσει. Πάντως, όπως δείχνουν τα δεδομένα από την έκβαση της δίκης ο Όσκαρ Πιστόριους έχει ξεμπερδέψει προ πολλού με την ποινή ισόβιας κάθειρξης που αρχικά αντιμετώπιζε, σε περίπτωση που γινόταν αποδεκτή η εισαγγελική πρόταση για φόνο εκ προμελέτης.

Νωρίτερα, η δικαστής έκρινε ότι ο κατηγορούμενος ενεργούσε με πλήρη συναίσθηση, όταν πήρε το όπλο και πυροβόλησε κατά του θύματος «και εκείνη τη στιγμή είχε την ικανότητα να διαχωρίσει το καλό από το κακό και ότι ήταν σε θέση να ενεργήσει σύμφωνα με τη διάκριση αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας παγκοσμίως, ο Πιστόριους δεν έχει σταματήσει δευτερόλεπτο να κλαίει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Ηλιούπολη: Το πιθανότερο σενάριο για τους θανάτους μητέρας και γιου από σφαίρες στο κεφάλι

Ηλιούπολη: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί με σφαίρα στο κεφάλι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr