ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Παρίσι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

















































Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου
Αλλάζει ρότα ο Μακρόν: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Πούτιν, ελέω... Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με τον Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πόμπεο, ο οποίος θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και «σε πλήρη διαφάνεια με την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν ως προς την πολιτική κατάσταση στην Ουάσιγκτον, καθώς ο Πόμπεο αρνήθηκε την Τρίτη να αναγνωρίσει την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο Μακρον αναγνώρισε τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα το Σάββατο και συνομίλησε μαζί του την Τρίτη για πρώτη φορά.
H συνάντηση με τον Πόμπεο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών και στην ανάγκη διαλόγου για θέματα όπως η τρομοκρατία ή η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ η διοίκηση Τραμπ συνεχίζει να έχει τον έλεγχο στην Ουάσιγκτον, υποστηρίζει το Ελιζέ, το οποίο διευκρινίζει ότι οι επαφές με την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ ήδη υφίστανται και είναι λειτουργικές.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον Γάλλο ομόλογό του, Λε Ντριάν.
Την ίδια ώρα, κόλαφο για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί το γεγονός ότι κατά την επικείμενη δεκαήμερη περιοδεία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πόμπεο, θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων και την Κωνσταντινούπολη, όπου όμως δεν θα έχει επαφές με Τούρκους επισήμους παρά μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.






















































