Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούρσουλα: Έγκριση και για δύο εμβόλια κορωνοϊού εντός του 2020

Ούρσουλα: Έγκριση και για δύο εμβόλια κορωνοϊού εντός του 2020
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της πανδημίας, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, παρουσίασε, στην Ευρω-τηλεδιάσκεψη για την πανδημία, τις σημαντικές και θετικές εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων.

Όπως διεμήνυσε, η ΕΕ θα μπορούσε να εγκρίνει ακόμη και για αυτό το έτος δύο εμβόλια κορωνοϊού.

Η Pfizer και η BioNTech αναμένεται, την Παρασκευή, να υποβάλλουν αίτημα επείγουσας αδειοδότησης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, για το εμβόλιο που αναπτύσσουν κατά της λοίμωξης COVID-19.

Τουλάχιστον αυτό ανέφερε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο εταίροι θα υποβάλλουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την αίτηση αδειοδότησης μετά την χθεσινή ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών του BNT162b1, που δείχνουν ότι είναι 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης COVID-19, ακόμα σε ηλικιωμένα άτομα, ενώ δεν προκαλεί σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ο επικεφαλής των ερευνητών για τις δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca δήλωσε, από την πλευρά του, ότι οι επιστήμονες είναι πολύ ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα που δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα, σημειώνοντας ότι υπάρχει εξαιρετικά καλή ανοχή στο εμβόλιο από αυτούς που είναι άνω των 55.

Εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της ΕΕ, θεωρήθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι εκτός από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο πλήττει όλα τα κράτη μέλη, καλούνται να βρουν λύση στο μείζον πολιτικό και κυρίως οικονομικό πρόβλημα, που προκαλεί το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στην έγκριση του κοινοτικού προϋπολογισμού της περιόδου 2021-2027.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr