Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία αγόρασε 10 εκατομμύρια δόσεις κινεζικού εμβολίου για τον κορωνοϊό

Η Τουρκία αγόρασε 10 εκατομμύρια δόσεις κινεζικού εμβολίου για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμβαση για την αγορά ενός κινεζικού εμβολίου κατά του COVID-19 υπέγραψε η Τουρκία με 10 εκατομμύρια δόσεις να βρίσκονται ήδη στο δρόμο για την χώρα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα.

Οι συνομιλίες καθώς και οι νομικές διαδικασίες με την φαρμακευτική εταιρεία Sinovac έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως ανακοινώθηκε, το εμβόλιο θα χορηγηθεί πρώτα στους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και στη συνέχεια θα εμβολιαστούν άτομα με χρόνιες ασθένειες και ομάδες υψηλού κινδύνου.

Συνολικά η Τουρκία θα προμηθευτεί 50 εκατομμύρια δόσεις από το κινέζικο εμβόλιο, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Βραζιλία ήταν η πρώτη χώρα που αγόρασε το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η Τουρκία θα προμηθευτεί εμβόλια και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες μόλις αυτά πάρουν την απαραίτητη έγκριση από τους υγειονομικούς φορείς της χώρας.

Αν και τα φαρμακεία θα μπορούν να πωλούν τα εμβόλια εντούτοις οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν για την αγορά τους, πλήν των ομάδων υψηλού κινδύνου, στις οποίες θα χορηγούνται δωρεάν από το κράτος.

Τα πρώτα δοκιμαστικά εμβόλια, της Sinovac έχουν ήδη γίνει σε εθελοντές στον τομέα της υγείας με περίπου 20.000 να δηλώνουν συμμετοχή μέσα σε μια μέρα.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Φαχρετίν Κόκα έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση της Τουρκίας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά εμβολίου από τις εταιρείες Pfizer – BioNTech.

Μόλις χορηγηθεί η απαραίτητη άδεια, η Τουρκία θα παραλάβει ένα εκατομμύριο εμβόλια μέχρι το τέλος του έτους και συνολικά 25 εκατομμύρια μέσα στο 2021.

Η Τουρκία διεξάγει επίσης μελέτες σε διάφορα κέντρα για την ανάπτυξη δικού της εμβολίου κατά του COVID-19.

«Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

»Θα το καταφέρουμε. Θα παράγουμε το δικό μας εμβόλιο.

»Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη εμβολίων όχι μόνο για το COVID-19, αλλά και για άλλες μολυσματικές ασθένειες», δήλωσε ο Φαχρετίν Κόκα.

Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι έχουν χορηγηθεί άδειες σε τέσσερις τουρκικές φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή του Favipiravir, ενός από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία του COVID-19, έτσι ώστε η τιμή του, το οποίο αρχικά ήταν 126 ευρώ, να μειώθεί σημαντικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Διπλωματική προσέγγιση με φόντο τις πάγιες διαφωνίες

Η Turkish Petroleum εξασφάλισε δύο οικόπεδα στον πρώτο διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Λιβύης μετά από 17 χρόνια

Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί

Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr