Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν κατηγορείται ότι φυγάδευσε με το κυβερνητικό αεροσκάφος ύποπτο ως χρηματοδότη της Αλ Κάιντα

Ο Ερντογάν κατηγορείται ότι φυγάδευσε με το κυβερνητικό αεροσκάφος ύποπτο ως χρηματοδότη της Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταγγελίες ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είχε μεταφέρει μυστικά έναν Σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχο, τότε σεσημασμένο τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τα Ηνωμένα Έθνη σε λίστες τρομοκρατών της Αλ Κάιντα δημοσιεύει το Nordic Monitor.

Σύμφωνα με πληροφοριοδότη που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στον ιστότοπο, ο Γιασίν αλ Κάντι, Σαουδάραβας γεννημένος στην Αίγυπτο, ο οποίος τελούσε σε καθεστώς κυρώσεων ως ύποπτος για χρηματοδότηση τρομοκρατίας σε σχέση με την Αλ Κάιντα, μεταφέρθηκε μυστικά στο εξωτερικό με το τουρκικό κυβερνητικό αεροπλάνο -με τον ουραίο αριθμό TCANA- στις 26 Οκτωβρίου του 2011.

Ο Ερντογάν, πρωθυπουργός τότε, επέστρεφε από ένα μονοήμερο ταξίδι του στο Ριάντ, προκειμένου να συλλυπηθεί για τον θάνατο του Σουλτάν μπιν Αλμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδική Αραβίας.

Φαίνεται, σχολιάζει το Nordic Monitor, ότι ο Ερντογάν έκανε το συγκεκριμένο ταξίδι για να «μαζέψει» τον Αλ Κάντι καθώς η επίσκεψή του έγινε Τετάρτη απόγευμα εκείνης της ημέρας και σχετικά απροειδοποίητα.

Μάλιστα ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντζ είχε ήδη παρακολουθήσει την κηδεία, μία ημέρα νωρίτερα.

Ο Ερντογάν είχε βρεθεί στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ότι αποφεύγει να ασχοληθεί με τα σημαντικά προβλήματα της Τουρκίας.

Ο Αλ Κάντι θεωρείτο σεσημασμένος ως χρηματοδότης της Αλ Κάιντα από το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ και από τον ΟΗΕ, ενώ ανάλογες απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα είχαν εκδώσει και οι τουρκικές Αρχές.

«Σε μία προκλητική παραβίαση τόσο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ όσο και του τουρκικού νόμου, ο Αλ Κάντι, στενός οικογενειακός φίλος του Ερντογάν μεταφέρθηκε στο εξωτερικό στις 20.15 τοπική ώρα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ριάντ.

»Λίγες ώρες αργότερα προσγειωνόταν με τον Ερντογάν και τη λοιπή αποστολή στη Άγκυρα» σημειώνει ο ιστότοπος «και ακολούθως στη Κωνσταντινούπολη με ιδιωτικό τζετ επιχειρηματία».

Εκεί παρέμεινε για δύο μήνες προστατευόμενος υπό τις εντολές του Ερντογάν προκειμένου να μην υπάρξουν συνέπειες από την παράνομη είσοδό του και παραμονή στη χώρα.

Ο πολυεκατομμυριούχος και «φιλάνθρωπος» Γιασίν αλ Κάντι αφαιρέθηκε από τις λίστες τρομοκρατών, όπου συμπεριελήφθη το 1999-2000, ύστερα από δικαστικούς αγώνες με τελευταία αφαίρεση από λίστα το 2014, όπως αναφέρει η Wikipedia.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr