Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο Τζέικ Άντζελι -ο «τραμπικός» με τα κέρατα Ινδιάνου «μάγου»

Συνελήφθη ο Τζέικ Άντζελι -ο «τραμπικός» με τα κέρατα Ινδιάνου «μάγου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα χέρια των ομοσπονδιακών Αρχών βρίσκεται ο 32χρονος Τζέικ Άντζελι, που θεωρήθηκε από τις ηγετικές… πιο γραφικές μορφές της εισβολής στο Καπιτώλιο, καθώς φορούσε προβιά, ένα γούνινο καπέλο με κέρατα και κρατούσε δόρυ.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι ο γυμνόστηθος Τζέικ Άντζελι, με εμφάνιση που παρέπεμπε σε Ινδιάνο «μάγο της φυλής» αναγνωρίστηκε ως ο άντρας που φαίνεται στις εικόνες των μέσων ενημέρωσης να μπαίνει στο κτήριο του Καπιτωλίου ντυμένος με κέρατα, κόμμωση αρκούδας, κόκκινη, λευκή και βαμμένο το πρόσωπο στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

Ποιος είναι ο κερασφόρος που εισέβαλε στο Καπιτώλιο;

Ένας από τους οπαδούς του Τραμπ που φωτογραφήθηκε από τους φωτορεπόρτερ της Ουάσιγκτον κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο την Τετάρτη, όσο κανένας άλλος, ήταν ένας… «ινδιάνος μάγος της φυλής».

Με βαμμένο πρόσωπο, ημίγυμνος και κέρατα στο κεφάλι, ο άνδρας που πρωταγωνίστησε στην έφοδο που πραγματοποίησαν οπαδοί του Τραμπ την Τετάρτη στο Καπιτώλιο και έγινε viral, ακούει στο όνομα Τζέικ Άντζελι και ανήκει στο ακροδεξιό κίνημα συνωμοσιολόγων QAnon.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Τζέικ Άντζελι είναι γνωστός και με το παρατσούκλι «Σαμάνος QAnon».

Γνωστός γιατί όπως σημειώνει η εφημερίδα εμφανίζεται συχνά στις συγκεντρώσεις και πορείες της αμερικανικής άκρας Δεξιάς, φορώντας την ίδια αυτή ενδυμασία.

Στο παρελθόν ο δήλωνε τραγουδιστής και ηθοποιός.

Ο Τζέικ Άντζελι έχει λάβει μέρος σε πολλές κινητοποιήσεις έξω από το Καπιτώλιο, από το 2019 μέχρι σήμερα, στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως κυκλοφορεί ντυμένος με κέρατα, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή και μετά να μπορεί να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες του για το QAnon και άλλες αλήθειες, που όπως ισχυρίζεται, παραμένουν κρυμμένες.

Μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει σε διαδηλώσεις για να άνοιγμα των επιχειρήσεων στην Αριζόνα, που έκλεισαν για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού και άλλες σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα στην περιοχή, ενώ πιστεύει επίσης πως οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν συνωμοτήσει για να αποκρύπτουν επιστημονικές ανακαλύψεις από τον κόσμο ώστε να διατηρούν το σύστημα ως έχει.

Ένα διαδικτυακό φόρουμ ενάντια στους «σατανιστές παιδεραστές» του κόσμου

Το QAnon είναι ένα διαδικτυακό φόρουμ με κεντρικό θέμα ότι τον κόσμο κυβερνά μια κλίκα «σατανιστών παιδεραστών», οι οποίοι συνωμοτούν κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παράλληλα διαχειρίζονται κύκλωμα traffiking που κακοποιεί παιδιά.

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, μέλη της «σκοτεινής κλίκας» είναι η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Σόρος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τομ Χανκς, η Όπρα Γουίνφρι ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Δαλάι Λάμα.

Σύμφωνα με τους οπαδούς του QAnon, ο Ντόναλντ Τραμπ στρατολογήθηκε από ανώτατους στρατιωτικούς το 2016 για να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία, με απώτερο σκοπό να διαλύσει αυτή την κλίκα και να αποκαλύψει την αλήθεια.

Η πρώτη εμφάνιση του σκληρού πυρήνα συνωμοσιολόγων έγινε τον Οκτώβρη του 2017 στο 4chan, από έναν ανώνυμο λογαριασμό με την ονομασία «Q Clearance Patriot».

Σύμφωνα με τον «Q», η τελική εξέλιξη θα ήταν μια μεγάλη «Καταιγίδα», η οποία θα σηματοδοτηθεί τη στιγμή που ο Τραμπ θα ξεσκεπάσει τη «σκοτεινή κλίκα» που κυβερνά τον πλανήτη.

Η μεγαλύτερη ομάδα QAnon στο Facebook, είχε σχεδόν 200.000 μέλη πριν κλείσει η σελίδα από το ίδιο το Facebook.

Ανά καιρούς ανεβαίνουν νέες σελίδες τέτοιου τύπου και «πέφτουν».

Ανάλογες ενέργειες έχει κάνει το Twitter και το TikTok, με τον ίδιο τον Τραμπ φυσικά να τα βάζει με τα social media που θεωρεί ότι βάλλουν εναντίον του.

Ιστοσελίδες του QAnon στην Ευρώπη εμφανίσθηκαν στο τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020, αλλά η επισκεψιμότητά τους εκτοξεύθηκε με την πανδημία COVID-19 και το lockdown.

Δείτε παλαιότερα βίντεο με τον Άντζελι να «ευχαριστεί» τον Τραμπ και τον «Q»:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr