ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορυφαίος λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για τρίτο κύμα στη Γερμανία εάν αρθεί πρόωρα το λοκντάουν

Κορυφαίος λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για τρίτο κύμα στη Γερμανία εάν αρθεί πρόωρα το λοκντάουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν, ο γιατρός με την μεγαλύτερη επιρροή στην Γερμανία στο θέμα του κορωνοϊού, προειδοποιεί για τρίτο κύμα σε περίπτωση πρόωρου τέλους του lockdown.

«Με τον τρέχοντα αριθμό αναπαραγωγής (R) του ιού δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε συχνότητα κρουσμάτων κάτω των 50 έως τα μέσα Μαρτίου», είπε σήμερα ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου Charité του Βερολίνου, σε διάλεξή του στην Ιατρική Ένωση Βορείου Ρήνου στο Ντίσελντορφ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Rheinische Post» (RP).

«Οι λοιμώξεις μπορεί να να μειώνονται, αλλά αυτό γίνεται βασανιστικά αργά.

»Αν ανοίξουμε τώρα (έστω και) με μισή καρδιά, αναπόφευκτα θα έρθει ένα τρίτο κύμα του κορωνοϊού μετά το (καθολικό/προτεσταντικό) Πάσχα (4 Απριλίου)», τόνισε σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα.

«Στα σχολεία υπήρξαν κρούσματα, τα οποία φαίνονται ξεκάθαρα στους αριθμούς γύρω στα τέλη του έτους.

»Σε τέτοιες περιπτώσεις μια διέξοδος θα μπορούσε να είναι να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η τάξη για πέντε ημέρες εφόσον εντοπισθεί ένας μαθητής ο οποίος έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό και στη συνέχεια να γίνουν διαγνωστικά τεστ για να διαπιστωθεί εάν κάποιος άλλος μαθητής έχει επίσης μολυνθεί.

»Όσοι μαθητές είναι θετικοί στον κορωνοϊό θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι.

»Τα άλλα παιδιά όμως θα μπορούσαν να επιστρέφουν στο σχολείο», πρόσθεσε ο Ντρόστεν κατά την εφημερίδα RP.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ο λόγος που μόλις 6% των γερμανικών νοικοκυριών έχουν κλιματιστικά στα σπίτια τους

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Γερμανία: Άρπαξαν μωρό 3 μηνών από το καρότσι – Εντοπίστηκε νεκρό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr