Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ παράγει ρινικό σπρέι που σκοτώνει τα σωματίδια κορωνοϊού

Το Ισραήλ παράγει ρινικό σπρέι που σκοτώνει τα σωματίδια κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ένα ρινικό σπρέι που θα διατεθεί στο εμπόριο με την ένδειξη ότι μπορεί να σκοτώσει το 99,9% των σωματιδίων του κορωνοϊού έχει αρχίσει να παράγεται σε ισραηλινό εργοστάσιο.

Το σπρέι θα μπορούσε να έχει αποτρέψει μεγάλο μέρος των λοιμώξεων COVID-19 στον κόσμο, δήλωσε η εφευρέτης του, η Δρ Γκίλι Ρέγκεβ, στους Times of Israel.

«Ελπίζουμε ότι το ρινικό σπρέι μας θα σώσει τώρα πολλές ζωές ανθρώπων σε χώρες που περιμένουν το εμβόλιο», δήλωσε η Ρέγκεβ, Ισραηλινή βιοχημικός που ίδρυσε την εταιρεία SaNOtize και ανέπτυξε το σπρέι στον Καναδά.

«Θα είναι προσιτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη, για την προστασία από οποιαδήποτε ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού».

Η ίδια πρόσθεσε ότι το σπρέι έχει αποδειχθεί στις εργαστηριακές έρευνες ότι είναι αποτελεσματικό έναντι ενός ευρέος φάσματος ιών και ότι μάλιστα οι νέες παραλλαγές του κορωναϊού δεν θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά του:

«Περιέχει ένα αντιικό ευρέος φάσματος που σκοτώνει όλους τους ιούς και όλες οι παραλλαγές» είπε χαρακτηριστικά η Ρέγκεβ.

Ο Regev χαρακτήρισε το Enovid «ισοδύναμο απολυμαντικού χεριών για τη μύτη» και είπε ότι δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα στις ρινικές διόδους για να σταματήσει τους ιούς μαζί με ένα «χημικό φράγμα» του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες.

«Το μονοξείδιο του αζώτου σημαίνει ότι αυτό είναι ένα ειδικό σπρέι που δεν αποκλείει μόνο ιούς, αλλά τους σκοτώνει», είπε.

Το Ισραήλ θα γίνει η πρώτη χώρα όπου θα πωλείται το σπρέι.

Το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει προσωρινή έγκριση για την πώλησή του ως ιατροτεχνολογικού προϊόντος κατάλληλου για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω – πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από πολλά άτομα τα οποία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Στην συσκευασία του υπάρχει η ένδειξη: «Επιστημονικά δοκιμασμένο, σκοτώωει το 99,9% των ιών εντός 2 λεπτών».

Έχει επίσης εγκριθεί προς πώληση στη Νέα Ζηλανδία και ζητείται έγκριση σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ρέγκεβ είπε ότι το εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στο Τελ Αβίβ, εργάζεται για την παραγωγή αποθεμάτων 200.000 έως 500.000 φιαλών έως τον Μάιο.

«Μετά από αυτό, ελπίζουμε να φτάσουμε στην παραγωγή ενός εκατομμυρίου φιαλιδίων το μήνα», δήλωσε ο απόφοιτος του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, προσθέτοντας:

«Ελπίζω ότι αυτό το προϊόν θα φέρει υπερηφάνεια και θέσεις εργασίας στο Ισραήλ».

Ξεχωριστή έρευνα, η οποία δεν αναφέρεται στη συσκευασία, έχει δείξει ότι το σπρέι μπορεί να μειώσει την επίδραση του COVID-19 μεταξύ εκείνων που έχουν μολυνθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, το SaNOtize and Ashford and St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust στο Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που υποδεικνύουν ότι το σπρέι θα μπορούσε να εμποδίσει τη μετάδοση του COVID-19, να μειώσει την πορεία του και να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και των βλαβών σε αυτά έχει ήδη μολυνθεί.

Η μελέτη έχει υποβληθεί σε κορυφαίο ιατρικό περιοδικό για δημοσίευση.

Η Ρέγκεβ κατάληξε: «Θεωρητικά θα μπορούσαμε να το διανείμουμε πριν από ένα χρόνο, αλλά χρειζόταν να εξασφαλίσουμε την επίσημη έγκρισή του…. προσπαθούσαμε 24 ώρες το 24, επτά ημέρες την εβδομάδα επί ένα χρόνο για να το φέρουμε στην αγορά και θα μπορούσε να έχει σώσει πολλές ζωές.

»Πιστεύω ότι θα είχε αποτρέψει πολλές λοιμώξεις και ως εκ τούτου θα μείωνε τους θανάτους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

«Ο Νετανιάχου θα συνεχίσει, δεν θα σταματήσει – Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr