ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ διαφωνεί με τις επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία

Η Χεζμπολάχ διαφωνεί με τις επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, ο οποίος μάχεται στο πλευρό του προέδρου της Συρίας Άσαντ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δίχως όμως να μπορεί να το νικήσει, δήλωσε την Τρίτη ότι η Χεζμπολάχ διαφωνεί με τις αμερικανικές επιδρομές στη Συρία που στοχεύουν το Ισλαμικό Κράτος.

«Τασσόμαστε εναντίον της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ και ενός διεθνούς συνασπισμού στη Συρία είτε αυτή (η επέμβαση) πραγματοποιείται εναντίον της κυβέρνησης είτε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» υποστήριξε ο Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, το “Αλ Μάναρ”.

Σε ό,τι αφορά μια «αμερικανική στρατιωτική επέμβαση που είτε πραγματοποιείται υπό το προκάλυμμα ενός διεθνούς συνασπισμού είτε υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ είτε υπό το πρόσχημα πολυεθνικών δυνάμεων: εμείς διατηρούμε μια θέση αρχής που στηρίζεται σε βασικούς κανόνες και νόρμες» τόνισε.

«Η Αμερική, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, είναι η μητέρα της τρομοκρατίας και η πηγή της τρομοκρατίας» επεσήμανε ο ίδιος ενώ προσέθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δε διαθέτουν τα ηθικά προσόντα να ηγηθούν ενός «πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας».

Ο Νασράλα είχε προηγουμένως περιγράψει το Ισλαμικό Κράτος ως ένα «τέρας» που ολοένα μεγαλώνει και μπορεί να απειλήσει την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και άλλα κράτη του Περσικού Κόλπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Δημογραφικό: Αν η Ελλάδα χρειάζεται «μετανάστες», να «πάρει» Έλληνες/Ρωμιούς της Συρίας αντί για μουσουλμάνους

Βυθίζεται η δημοτικότητα του Τραμπ – Έπεσε στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό της πολιτικής του καριέρας

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr