Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι και τζιχαντιστές έχουν ανοίξει «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα της βόρειας Συρίας

Τούρκοι και τζιχαντιστές έχουν ανοίξει «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα της βόρειας Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκοι και τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Συρίας και οι «σχολές» αυτές αναζητούν αναγνώριση, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τουρκικά πανεπιστήμια έχουν ανοίξει παραρτήματα στα κατεχόμενα εδάφη της επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλεπίου.

Το «Πανεπιστήμιο Al-Nahda» είναι μία ιδιωτική «σχολή» και ανήκει στη λεγόμενη «Κυβέρνηση Σωτηρίας» που είναι πιστή στην Ταχρίρ αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Τα δίδακτρα κυμαίνονται ετησίως από 150 δολάρια για θεωρητικές σχολές, 400 δολάρια για ιατρικές σχολές και 900 δολάρια για ιατρικά κολέγια. Έχει συνολικά 2.800 «φοιτητές».

Παρά την έλλειψη αναγνώρισης των ιατρικών του κλάδων και τις απειλές να το κλείσει στο μέλλον, το πανεπιστήμιο αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νοσοκομείο με το όνομά του κοντά στην τουρκοκρατούμενη πόλη Αζάζ, στα συροτουρκικά σύνορα.

Το «Free Aleppo University«, που εδρεύει στην πόλη Αζάζ στο βόρειο Χαλέπι, ζητά αναγνώριση από την τουρκική πλευρά, υπό την επίβλεψη της υποστηριζόμενης από την Τουρκία «Προσωρινής Κυβέρνησης».

Ο αριθμός των «φοιτητών» του «Free Aleppo University» εκτιμάται σε περίπου 7.200.

«Φοιτητές» των «Ιατρικών Σχολών» του «Πανεπιστημίου Al-Nahda» κινήθηκαν ατομικά για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο «Free Aleppo University», φοβούμενοι ότι το «πανεπιστήμιο» τους δεν θα αναγνωριστεί διεθνώς, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης «Πανεπιστήμιο Al-Nahda» να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση.

Επιπλέον, το «Πανεπιστήμιο Idlib», ένα από τα μεγαλύτερα «πανεπιστήμια» στη βορειοδυτική Συρία, με περίπου 15.000 άνδρες και γυναίκες φοιτητές, εποπτεύεται από την «Κυβέρνηση Σωτηρίας» πιστή στην Ταχρίρ αλ Σαμ στην Ιντλίμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr