Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία απέλασε δύο Βούλγαρους διπλωμάτες

Η Ρωσία απέλασε δύο Βούλγαρους διπλωμάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρεσβευτής της Βουλγαρίας στη Μόσχα Ατανάς Κράστιν έφθασε την Τρίτη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, με φόντο το σκάνδαλο κατασκοπείας που είχε ως αποτέλεσμα την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Βουλγαρία τον περασμένο μήνα.

Ο πρεσβευτής αρνήθηκε να σχολιάσει. Πολλά λεπτά πριν από την άφιξή του, ένα αυτοκίνητο με σημαία της ΕΕ έφθασε επίσης στο υπουργείο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα μετά την απέλαση από την Σόφια των Ρώσων διπλωματών με την υποψία της κατασκοπείας.

Οι απελάσεις πραγματοποιήθηκαν μετά την απαγγελία κατηγοριών από τους εισαγγελείς εις βάρος έξι προσώπων, ανάμεσά τους πρώην και νυν αξιωματικοί της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Απέλαση δύο Βούλγαρων διπλωματών στη Μόσχα

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη την απέλαση δύο Βούλγαρων διπλωματών που κηρύχθηκαν persona non grata σε απάντηση της απέλασης δύο Ρώσων διπλωματών στην Σόφια τον Μάρτιο, λόγω υποψιών για άσκηση κατασκοπείας και σε κλίμα έντασης ανάμεσα στην Μόσχα και τις δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η απόφαση ανακοινώθηκε στον Βούλγαρο πρεσβευτή στην Μόσχα, ο οποίος εκλήθη την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο.

Η απόφαση απέλασης αφορά τον πρώτο γραμματέα των βουλγαρικών προξενικών υπηρεσιών και τον πρώτο γραμματέα της βουλγαρικής πρεσβείας αρμόδιο για εμπορικές και οικονομικές υποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr