Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ε.Ε. πάει στα δικαστήρια την AstraZeneca για καθυστερήσεις των εμβολίων

Η Ε.Ε. πάει στα δικαστήρια την AstraZeneca για καθυστερήσεις των εμβολίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες κατά της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των συμφωνημένων δόσεων του εμβολίου κατά του Covid-19, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέροντας ότι η φαρμακοβιομηχανία δεν σεβάστηκε το συμβόλαιό της για την προμήθεια των εμβολίων επειδή δεν είχε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοσή τους.

«Η Επιτροπή άρχισε την περασμένη Παρασκευή νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες μέλη.

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων κατά του COVID19 για την προστασία της υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε σε μήνυμά τους στο Twitter η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε από κοινού με όλα τα κράτη μέλη να ξεκινήσει δικαστική διαδικασία κατά της AstraZeneca», συνέχισε η κ. Κυριακίδου προσθέτοντας ότι «κάθε δόση εμβολίου μετράει. Κάθε δόση εμβολίου σώζει ζωές».

AstraZeneca: «Θα υπερασπιστούμε σθεναρά τον εαυτό μας στο δικαστήριο»

Η AstraZeneca δήλωσε πως οι νομικές ενέργειες που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της φαρμακευτικής εταιρίας σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 είναι χωρίς βάση και δεσμεύθηκε να υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο.

«Η AstraZeneca έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο.

»Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δικαστική αγωγή είναι χωρίς ουσία και καλωσορίζουμε αυτήν την ευκαιρία να επιλυθεί αυτή η διαμάχη το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η AstraZeneca.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σλοβακία: Ακριβότερη η βενζίνη για αλλοδαπούς οδηγούς και αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο τα τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου μετά την παρέμβαση Φαραντούρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr