Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Zάεφ συναντήθηκε με την Ούρσουλα στις Βρυξέλλες

O Zάεφ συναντήθηκε με την Ούρσουλα στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Άννα Πιζονέρο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «αποσύνδεσης» της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας από αυτήν της Αλβανίας, αν δεν επιλυθεί το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας με τη Βουλγαρία.

«Η θέση της Επιτροπής είναι ότι και οι δύο χώρες (Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία) πληρούν τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

»Θέλουμε να δούμε τη διακυβερνητική διάσκεψη να ξεκινά και για τις δύο χώρες, το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η Άννα Πιζονέρο.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι όπως έχει δηλώσει ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βάρχελι, αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας, το Συμβούλιο της ΕΕ θα αποφασίσει αν θα γίνει η λεγόμενη «αποσύνδεση» (decoupling).

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, η Πρόεδρος επιβεβαίωσε τη στήριξή της στο άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει.

Εξάλλου, συζήτησαν τη στήριξη της ΕΕ στη Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της covid-19, συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμβολίων από την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της, καθώς και τα επενδυτικά έργα και υποδομές που θα χρηματοδοτήσει η ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Στο Κάιρο την Κυριακή έξι Ευρωπαίοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Σίσι

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr