ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Αγωγός, Αγωγός Nord Stream-2, Βαλτική Θάλασσα, Γερμανία, Ενέργεια, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο αγωγός αερίου Nord Stream 2 κάτω από τη Βαλτική θάλασσα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς απομένει η κατασκευή μόλις 100 χλμ. μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.
«Ελπίζουμε πως οι κατασκευαστικές εργασίες στον Nord Stream 2 θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους», δήλωσε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην πρόοδο στον αγωγό, ο οποίος θα επιτρέψει στη Ρωσία να στείλει περισσότερο αέριο στη Δυτική Ευρώπη, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Τον περασμένο μήνα οι Ηνωμένες Πολιτείες παραιτήθηκαν από τις κυρώσεις στην εταιρία πίσω από τον αγωγό στη Γερμανία, μια κίνηση στην οποία αντιτέθηκαν οι επικριτές του σχεδίου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, χαιρετίστηκε όμως από το Κρεμλίνο.
Ωστόσο η περιβαλλοντική οργάνωση Deutsche Umwelthilfe δήλωσε την Τετάρτη ότι ζήτησε την ανάκληση της άδειας κατασκευής και λειτουργίας του Nord Stream 2 για λόγους προστασίας του κλίματος, με βάση μια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.
Το δικαστήριο ανάγκασε τη Γερμανία νωρίτερα αυτό τον μήνα να κάνει πιο αυστηρό τον νόμο της για το κλίμα, μετά την αγωγή που κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, κάτοικοι νησιών της Βόρειας Θάλασσας, που φοβούνται μια αύξηση της στάθμης της θάλασσας, κατά του κλιματικού νόμου του 2019.
Το σχέδιο του Nord Stream 2, υπό την ηγεσία της Gazprom με τους δυτικούς εταίρους της, έχει στόχο τη διανομή ρωσικού αερίου στη Γερμανία, αλλά σε αυτό εναντιώνεται επί μακρόν η Ουάσιγκτον η οποία υποστηρίζει ότι θα αυξήσει επικίνδυνα την περιφερειακή επιρροή της Μόσχας.
Ο αγωγός θα παρακάμπτει την Ουκρανία, πιθανόν στερώντας της προσοδοφόρα έσοδα διέλευσης την ώρα που το Κίεβο έχει εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με τη Μόσχα, αν και το Κρεμλίνο δηλώνει ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως χώρα διέλευσης αερίου.























































