Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν βομβάρδισε παιδική χαρά σε καταυλισμό Κούρδων προσφύγων στο Ιράκ

Ο Ερντογάν βομβάρδισε παιδική χαρά σε καταυλισμό Κούρδων προσφύγων στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν καταυλισμό προσφύγων στο Ιράκ, σύμφωνα με το PKK, όπως μεταδίδει το AFP. Επίσης, τρεις πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η κουρδική πλευρά, η επίθεση διενεργήθηκε από τουρκικό drone, ενώ χτυπήθηκε μια παιδική χαρά η οποία βρισκόταν κοντά σε σχολείο του προσφυγικού καταυλισμού Makhmur.

Ο καταυλισμός που τελεί υπό την υποστήριξη του ΟΗΕ, είχε δημιουργηθεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 για να στεγάσει Κούρδους πρόσφυγες προερχόμενους από την Τουρκία.

Όπως είχε γράψει το TRIBUNE, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε προ ημερών το Ιράκ ότι η Τουρκία θα «εκκαθαρίσει» ένα στρατόπεδο προσφύγων, το οποίο, σύμφωνα με τη δήλωσή του, παρέχει ασφαλές καταφύγιο για Κουρδούς μαχητές, απειλώντας να επεκτείνει τη μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία βαθύτερα στο ιρακινό έδαφος.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους σε βάσεις του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ κατά το τελευταίο έτος, εστιάζοντας τη δύναμη πυρός τους και τις επιδρομές τους κυρίως σε μια λωρίδα εδάφους έως 30 χλμ. (Περίπου 20 μίλια) εντός του Ιράκ.

Ωστόσο, ο Ερντογάν είπε ότι το Μαχμούρ, ένα στρατόπεδο 180 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων, το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες Κούρδους πρόσφυγες από την Τουρκία για περισσότερο από δύο δεκαετίες, είναι «εκκολαπτήριο» Κούρδων μαχητών και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Εάν τα Ηνωμένα Έθνη δεν το καθαρίσουν, θα το κάνουμε ως μέλος του ΟΗΕ», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα πιστεύει πως το Μαχμούρ αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή όσο το προπύργιο του ΡΚΚ στα βουνά του Καντίλ πιο βόρεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr