Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο ξέσπασμα Ναβάλνι κατά του Πούτιν: «Ήμουν σε κώμα… Πώς έφυγα συνειδητά;»

Νέο ξέσπασμα Ναβάλνι κατά του Πούτιν: «Ήμουν σε κώμα… Πώς έφυγα συνειδητά;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι χλεύασε την Πέμπτη τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν επειδή τον κατηγόρησε ότι παραβίασε συνειδητά τον νόμο όταν διακομίσθηκε σε κωματώδη κατάσταση στη Γερμανία.

Ο Ναβάλνι είχε διακομισθεί στη Γερμανία τον περασμένο Αύγουστο μετά τη δηλητηρίαση που υπέστη για την οποία οι Γερμανοί γιατροί αποφάνθηκαν ότι προκλήθηκε από νευροτοξικό παράγοντα.

Ο Ναβάλνι κατά τη διακομιδή του στη Γερμανία βρισκόταν ήδη σε κώμα.

Ο Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ότι ο Ναβάλνι συνειδητά παραβίασε τους όρους της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί όταν έφυγε για τη Γερμανία.

Είπε επίσης ότι μετά τη θεραπεία του στη Γερμανία γνώριζε ότι αν επιστρέψει στη Ρωσία θα συλληφθεί και το έκανε επειδή ήθελε να συλληφθεί.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών επειδή παραβίασε τους όρους της ποινής φυλάκισης με αναστολή, σε ανάρτησή του στο Instagram η οποία έγινε μέσω των δικηγόρων του, αναφέρει ότι η μεταφορά του στη Γερμανία έγινε με την έγκριση του Πούτιν ύστερα από αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης σάρκασε μάλιστα την άποψη που εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος ότι «εν συνειδήσει» έφυγε για το εξωτερικό, δημοσιεύοντας παράλληλα στην ανάρτησή του μια φωτογραφία που τον δείχνει να μεταφέρεται στο αεροπλάνο με το φορείο.

Αναφερόμενος μάλιστα στα όσα δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέντευξή του, ότι δηλαδή έφυγε για τη Γερμανία συνειδητά ενώ ήταν σε κώμα και ότι το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς (FBK) δημοσίευσε οδηγίες για το πώς κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ, ο Ναβάλνι γράφει στην ανάρτησή του ότι ο Πούτιν «διαρκώς ψεύδεται» και «δεν λέει ούτε μια αλήθεια, ακόμη κι αν γνωρίζει ότι θα αποκαλυφθεί στιγμιαία, ψεύδεται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr