Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χαλίφα Χαφτάρ ετοιμάζει μεγάλη επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στη νότια Λιβύη

Ο Χαλίφα Χαφτάρ ετοιμάζει μεγάλη επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στη νότια Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), που τελεί υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ετοιμάζει μεγάλη εκκαθαριστική επιχείρηση στη νότια Λιβύη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Καλά ενημερωμένες πηγές, που μίλησαν στο Sky News Arabia, ανέφεραν ότι ο LNA έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις για να πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη νότια Λιβύη

Η απόφαση λήφθηκε αφότου η τρομοκρατική οργάνωση κυκλοφόρησε φωτογραφίες των μελών της παρόντα στη νότια Λιβύη την περασμένη εβδομάδα.

Οι πηγές υποστήριξαν ότι ο LNA θα κάνει «αποφασιστικές» κινήσεις στο κοντινό μέλλον για να εξουδετερώσει την απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Εν τω μεταξύ, μια αντιπροσωπεία ηγετών του LNA περιόδευσε τις θέσεις του στρατού στον νότο της χώρας, για να «ενισχύσει το ηθικό των δυνάμεων, να εξασφαλίσει την ετοιμότητα και να συνεχίσει τους προγραμματισμένους σχεδιασμούς για την εκκαθάριση του νότου από τρομοκρατικά στοιχεία».

Το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών σε ανακοίνωση το Σάββατο ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία περιελάμβανε μέλη της Κοινής Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5 (JMC), αποτελούμενη από αξιωματικούς του στρατού με επικεφαλής τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγο Άμπντελ Ραζέκ αλ Ναζόρι.

Από τον Ιούνιο, ο στρατός της Λιβύης ξεκίνησε επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, από όταν η τρομοκρατική οργάνωση επιτέθηκε σε αστυνομική περιπολία στην πόλη Σάμπχα του νότου.

Σύμφωνα με πηγές, η επιχείρηση «δεν είναι εύκολη» λόγω της τεράστιας ερήμου, στην οποία τα εξτρεμιστικά στοιχεία μπορούν να κινούνται και να κρύβονται.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές εξήγησαν ότι ο στρατός μπόρεσε να τους θέσει σε κλοιό αποκόπτοντας τις γραμμές εφοδιασμού τους.

Αυτό συνέβη ειδικά στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται λαθρέμποροι, όπως το Ραμάλ οφ Ζαλάφ, το οποίο ο στρατός κήρυξε στις αρχές Ιουλίου στρατιωτική ζώνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr