Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πύρινη κόλαση στην Αλγερία: 65 νεκροί από τις φωτιές – Οι 28 είναι στρατιώτες

Πύρινη κόλαση στην Αλγερία: 65 νεκροί από τις φωτιές – Οι 28 είναι στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλγερία, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φωτιές στην Αλγερία, 28 εκ των οποίων στρατιώτες που στάλθηκαν να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα.

Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν για δεύτερη ημέρα στην Αλγερία σήμερα Τετάρτη, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση:

«Ο αριθμός των νεκρών από τις δασικές πυρκαγιές έχει φτάσει τους 65 νεκρούς -28 στρατιώτες και 37 πολίτες- οι περισσότεροι από αυτούς στην περιοχή Τίζι Ουζού» ανατολικά της πρωτεύουσας, μετέδωσε.

Άλλοι 12 στρατιώτες νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση.

Η ορεινή περιοχή Καμπύλ, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Αλγερίας, Αλγέρι, είναι διάσπαρτη με δυσπρόσιτα χωριά και με την άνοδο της θερμοκρασίας η περιοχή υποφέρει από λειψυδρία.

Κάποιοι χωρικοί τράπηκαν σε φυγή, ενώ άλλοι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τις φλόγες οι ίδιοι, χρησιμοποιώντας κουβάδες, κλαδιά και υποτυπώδη εργαλεία.

Στην περιοχή δεν επιχειρούν πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί σημειώθηκαν κυρίως γύρω από την πρωτεύουσα του Καμπύλ, Τίζι Ουζού, η οποία πλαισιώνεται από βουνά, και επίσης στη Μπεγιάγια, κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο πρωθυπουργός είπε στην κρατική τηλεόραση ότι οι πρώτες αναφορές από τις υπηρεσίες ασφαλείας έδειξαν ότι οι πυρκαγιές στην Καμπύλ ήταν «πολύ συγχρονισμένες», προσθέτοντας ότι «κάνει κάποιον να πιστέψει ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Αλγερίας, Καμέλ Μπελντζούντ, επισκέφθηκε την Καμπύλ, αξιολόγησε την κατάσταση και υποστήριξε ότι πρόκειται για εμπρησμούς.

«Τριάντα πυρκαγιές ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή δεν μπορεί να είναι τυχαίες», δήλωσε ο Μπελντζούντ στην κρατική τηλεόραση, αν και δεν ανακοινώθηκαν συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες που να εξηγούν τον υψηλό αριθμό νεκρών μεταξύ των στρατιωτικών.

Μια φωτογραφία που απεικονίζεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Liberte δείχνει έναν στρατιώτη με ένα φτυάρι να ρίχνει χώμα στις φλόγες, ενώ το αυτόματο όπλο κρεμόταν στον ώμο του.

Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν τη Δευτέρα στη Καμπύλ και αλλού και οι Αρχές της Αλγερίας έστειλαν στρατό για να βοηθήσουν τους πολίτες να καταπολεμήσουν τις φλόγες και να απομακρυνθούν.

Πολλαπλές πυρκαγιές έκαιγαν στα δάση και καταβρόχθιζαν ελιές, βοοειδή και κοτόπουλα που παρέχουν τα προς το ζην των οικογενειών στην περιοχή Καμπύλ.

Η αρχή πολιτικής προστασίας μέτρησε 41 φλόγες σε 18 βιλαέτια, ή περιοχές, από το βράδυ της Δευτέρας, με 21 από αυτές γύρω από τη Τίζι Ουζού.

Μια 92χρονη γυναίκα που ζει στο ορεινό χωριό Αϊτ Σαάντα της Καμπύλ είπε ότι η σκηνή το βράδυ της Δευτέρας έμοιαζε με «το τέλος του κόσμου».

«Φοβηθήκαμε», δήλωσε η Φατίμα Αουντία στο Associated Press. «Ολόκληρος ο λόφος μετατράπηκε σε μια γιγαντιαία φλόγα».

Η Αουντία συνέκρινε το σκηνικό με τους βομβαρδισμούς από τα γαλλικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου ανεξαρτησίας της Αλγερίας, ο οποίος έληξε το 1962.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

Φωτά στην Πάρο – Καίει κοντά σε σπίτια – Εστάλη μήνυμα από το 112

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr